Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Ο λαός επέλεξε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να εκλέξει για κυβέρνηση την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είχα πει και προ ολίγων ημερών, η βούληση του λαού η οποία εκφράζετε ελεύθερα είναι αποδεκτή όποια και αν είναι αυτή. Η πλειοψηφία μπορεί να επιβάλλει την γνώμη της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ορθή. Ένα παράδειγμα είναι όταν όλοι πίστευαν πως η γη είναι επίπεδη, ήταν η πλειοψηφία αλλά δεν ήταν σωστοί.

Τώρα το θέμα είναι τι έπεται. Ο Καραμανλής πήρε την εντολή για να συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις". Αυτό σημαίνει πολλά :

Δεν απέκλεισε και νέα αύξηση στο ΦΠΑ.
Αύξηση στους έμμεσους φόρους τους οποίους τους πληρώνουμε όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Ενιαίος φόρος κληρονομιάς. Είτε 10 σπίτια έχεις είτε 1 που κληρονομείς θα είναι το ίδιο πράγμα. Τις εισροές που είχε το κράτος από που θα τις πάρει; Μάλλον από τον απλό πολίτη
Τέρμα στη δημόσια εκπαίδευση. Εάν έχεις χρήματα θα σπουδάσεις, αλλιώς να καθίσεις εκεί που είσαι. Δεν μπορεί δηλαδή το παιδί του απλού εργάτη να γίνει επιστήμονας.... μην τους φάμε και το ψωμί !!! Αυτοί θέλουν να το κληροδοτούν το επάγγελμα όπως κάποτε.

Πάντως δεν μπορούν αυτοί που ψήφισαν την δεξιά να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Αυτοί το επέλεξαν. Ας ελπίσουμε να κάνει ήπιο χειμώνα στη Φλώρινα και στην Καστοριά όπου ήταν με διαφορά η ΝΔ πρώτο κόμμα γιατί τότε θα καταλάβουν τι θα πει κρύο. Ας ξεχάσουν το επίδομα θέρμανσης και εάν τους φάνηκε πρόπερσι ακριβό το πετρέλαιο μάλλον φέτος θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την θέρμανση. Ας ρωτήσουν τους παππούδες τους.

Ευελπιστώ για το λιγότερο κακό που μπορεί να βρει τη χώρα και τους πολίτες.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This