Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Διαδηλώσεις στη Βιρμανία ή Μυανμάρ όπως ονομάζεται σήμερα, γίνονται απο τα μέσα Σεπτεμβρίου με κορύφωση τα επεισόδια της Παρασκευής 29/9. Στη χώρα, η οποία τελεί υπό την κατοχή της δικτατορίας, ο στρατός ανέλαβε την καταστολή των διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές που ήταν κυρίως φοιτητές, εργάτες και μοναχοί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση που επέβαλε η δικτατορία στην τιμή του πετρελαίου το οποίο σημαίνει και μεγάλη αύξηση στα μέσα μεταφοράς και στα βασικά προϊόντα. Αυτή η διαδήλωση ήταν και η αφορμή για να δείξει ο λαός της Βιρμανίας πως δεν αντέχει άλλο και ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Γι αυτό και τα στρατιωτικά στρατεύματα δεν περιορίστηκαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές αλλά άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών, η οποία αμφισβητείτε από τους δημοσιογράφους οι οποίοι αναφέρουν πως οι νεκροί είναι περισσότεροι !!!

Η Διεθνής κοινότητα πήρε αμέσως θέση. Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο καταδίκασε τις βιαιοπραγίες των στρατιωτικών και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από την δικτατορία της Βιρμανίας να συνομιλήσει και να συνεργαστεί με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ Ιμπραήμ Γκαμπάρι.

Αυτό βέβαια είναι η αρχή. Αλλά η Βιρμανία χρειάζεται πραγματική βοήθεια για να καταφέρει να αντιμετωπίσει το στρατιωτικό καθεστώς. Η απελευθέρωση της Αουνγκ Σαν Σούου Κιι που τελεί υπό κατ' οίκον περιορισμό και είναι η ηγέτης της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ήδη στο Λονδίνο εξόριστοι πολίτες της Μυανμάρ πραγματοποίησαν μεγάλη διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της χώρας. Πρέπει ο καθένας να βάλει το δικό του λιθαράκι και να βοηθήσει όπως μπορεί αυτό το λαό ο οποίος δεν αντέχει άλλο τα δεσμά της δικτατορίας.

Το στρατιωτικό καθεστώς
διέκοψε κάθε πρόσβαση στο Ιντερνετ για να εμποδίσει τη μετάδοση φωτογραφιών, βίντεο και πληροφοριών για την καταστολή των μεγαλύτερων διαδηλώσεων τα τελευταία 20 χρόνια. Προσπάθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς χωρίς να υπολογίζουν το κόστος.

Βρισκόμαστε στη δεκατη μέρα διαδηλώσεων και πάνω απο 100.000 άνθρωποι έχουν κατεβεί στους δρόμους της Βιρμανιας για να βροντοφωνάξουν φτάνει πια !!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ

Λίγα λόγια για τη Βιρμανία :

Ένωση της Μυανμάρ (πρώην Βιρμανία ή Μπούρμα) είναι η μεγαλύτερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας με έκταση 678,5km² και πληθυσμό 47.374.000.

Η Βιρμανία απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 4 Ιανουαρίου 1948 ως «Ενωση της Βιρμανίας». Μετονομάστηκε σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ενωσης της Βιρμανίας» στις 4 Ιανουαρίου 1974, πριν ονομαστεί πάλι «Ενωση της Βιρμανίας» στις 23 Σεπτεμβρίου 1988. Στις 18 Ιουνίου 1989, το Κρατικό Συμβούλιο Αποκατάστασης του Νόμου και της Τάξης μετονόμασε το κράτος σε "Ενωση της Μιανμάρ".Στη Μιανμάρ έχει εγκαθιδρυθεί Στρατιωτική Δικτατορία από το 1989 και ο δικτάτωρ άλλαξε το όνομα σε Μιανμάρ από Βιρμανία.
Από τις 26 Μαρτίου 2006, πρωτεύουσα της χώρας είναι η Νάι Πι Τάου (Naypyidaw). Μεγαλύτερη πόλη παραμένει η Ραγκούν ή Γιανκούν , που ήταν ως τότε η πρωτεύουσα της χώρας.
Κύρια γλώσσα είναι η Βιρμανική και η επίσημη θρησκεία ο βουδισμός. Το νόμισμα της χώρας ονομάζεται Κυάτ.






Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Θέτω ενα θέμα Δημοκρατίας
Συγνλωμη εαν ενοχλώ.

Παρτε θέση

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Σύντροφε Παπαϊωανου, είσαι λίγο εκτός θέματος. Παρ' ολα αυτά αφήνω το σχόλιο σου γιατι αυτό το blog δημιουργήθηκε για την ελευθερία στο λόγο.