Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μια επέτειος σαν όλες τις άλλες. Είναι η θεμέλιος λίθος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με αυτή τη λαϊκή εξέγερση ένας ολόκληρος λαός ενώθηκε κάτω από τα συνθήματα : "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", μην αντέχοντας άλλο την αφόρητη πίεση του φασιστικού ζυγού.

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ! Έχοντας ο λαός την αίσθηση της εξαπάτησης, του εμπαιγμού και της πνευματικής αλλά και σωματικής καταρράκωσης από τη χούντα, βρήκε το σθένος να βροντοφωνάξει και να καταδικάσει με τη στάση του όλα όσα αυτά τα χρόνια υπέμενε και δεν τολμούσε να πει. Αψηφώντας κάθε κίνδυνο και μεθυσμένοι από την φλόγα της επανάστασης την μετέτρεψαν σε μια γιορτή... την πρώτη γιορτή της Δημοκρατίας!

Ο καθένας συνέβαλε με τον δικό του τρόπο στην πτώση του φασισμού, είτε συμβάλλοντας ενεργά στον αγώνα, είτε βοηθώντας τους κυνηγημένους από την χούντα επαναστάτες. Η ορμή, η δύναμη μα πάνω από όλα η θέληση του ελληνικού λαού για ελευθερία ήταν ασταμάτητη.

Η εξέγερση όμως του Πολυτεχνείου δεν ήταν μια καθαρά φοιτητική εξέγερση. Συμμετείχαν και πάρα πολλοί εργάτες αφού ο στόχος ήταν κοινός. Η κατάληψη της Νομικής, στις αρχές του 1973, ήταν ουσιαστικά το φυτίλι της εξέγερσης, όπου έγινε μόνο από φοιτητές που ανύψωσαν το ανάστημά τους στην κοροϊδία της χούντας. Με την αφορμή ότι η χούντα άλλαξε το πρόγραμμα των μαθημάτων όπως αυτή ήθελε και φυσικά όπως την συνέφερε, οι φοιτητές είπαν το δικό τους ΟΧΙ στην κοροϊδία και τον εξανδραποδισμό. Εκείνη η πρώτη απόπειρα εξέγερσης φυσικά καταστάλθηκε από το στρατό και την αστυνομία, όμως είχε πετύχει ένα πλήγμα στους φασίστες ανυψώνοντας το ηθικό του λαού. Επιπλέον είχε γίνει το πρώτο βήμα προς την πτώση της χούντας και πλέον είχαν στο ιστορικό τους μια απόπειρα εξέγερσης, μαθαίνοντας πολλά από αυτή.

Όμως ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ,ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ! Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο μένει στη μνήμη και στις καρδιές όλων όσων το έζησαν και για τους νεότερους σηματοδοτεί την επανάσταση. Οι αγώνες ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν και να χρειάζονται.Οι νέοι σε κάθε εποχή πρέπει να παλεύουν για τα πιστεύω τους και να κοιτούν μπροστά, αφού αυτοί είναι το μέλλον. Φυσικά σε κάθε εποχή οι ανάγκες είναι διαφορετικές και γι αυτό διαφορετικοί πρέπει να είναι και οι αγώνες. Η ιστορία μας διδάσκει πολλά, γι αυτό δεν πρέπει να την λησμονούμε, αλλά να κρατάμε στην μνήμη μας τα όσα συνέβησαν για να εμποδίσουμε στο μέλλον να ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

Η ανάγκη να γνωρίζουν οι νέοι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου είναι επιτακτική αλλά και επιταγή των όσων έδωσαν το αίμα τους για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΤΟΥΤΗ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ !!!

Ζιούζιος Δημήτρης

(Φοιτητής)

Άρθρο 17/11/2004

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δημήτρη ωραίο το κείμενο σου και συναισθηματικό.
Εμείς ξεκινήσαμε συζήτηση με θέμα τον συμβολισμό και το μήνυμα του Πολυτεχνειου.
Θα χαρούμε να πείς την άποψη σου.
http://skai-anemologio.pblogs.gr/

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qkx2No-9taY
Συμφιλιωτική ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ εκλογών
Reconciliating Unified election List