Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007
Είχα την τύχη να συμμετέχω σε μια διαδικασία που πραγματικά τη θεωρώ γιορτή της δημοκρατίας. Ήμουν συντονιστής χειριστών ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νομό Κοζάνης για την εκλογή προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστιοκύ Κινήματος. Ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν μεγάλος. Για πρώτη φορά μια "κλειστή" διαδικασία άνοιξε για όλα τα μέλη του κινήματος. Έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η βάση και να συμμετάσχει.

Αυτό που μου προξένησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η πληθώρα των νέων μελών. Πάρα πολλοί πολίτες οι οποίοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αλλα ποτέ δεν ήταν μέλη τους έβλεπα να ενδιαφέρονται πραγματικά για το ποιος θα είναι στην ηγεσία του κόμματος, ρωτούσαν πως θα γίνει η εκλογική διαδικασία και πήγαιναν σε όλες τις εκδηλώσεις (ή στις εκδηλώσεις που τους ενδιέφεραν) που γινότανε απο την ομάδα στήριξης του κάθε υποψηφίου.

Είδα πολλούς ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών. Είδα ανθρώπους που θέλανε να βοηθήσουν και να συμμετέχουν στην διαδικασία σε διάφορους τομείς όπως στις εφορευτικές επιτροπες, σαν χειριστές Η/Υ, σαν αντιπρόσωποι ομάδας στήριξης. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και πολλοί νέοι.

Πέρα απο τα όποια διαδικαστικά προβλήματα δημιουργήθηκαν (τα οποία ήταν ελάχιστα) η διαδικασία στέφθηκε με επιτυχία. Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί αυτό και να το ακολουθήσουν και άλλοι, ώστε να γίνει βίωμα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Ήταν μια πραγματικά δημοκρατική διαδικασία. Η συμμετοχική διαδικασία στην πράξη.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This