Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Μετάφραση του dotCommunist Manifesto. Eben Moglen, Ιανουάριος 2003

Ένα Φάντασμα πλανάται πάνω από τον πολυεθνικό καπιταλισμό, το φάντασμα της ελεύθερης πληροφορίας. Όλες οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης έχουν σχηματίσει μια ανίερη συμμαχία για να εξορκίσουν το φάντασμα: η Microsoft και η Disney, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Αμερικανικό Κογκρέσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μήπως υπάρχουν άραγε υπερασπιστές της ελευθερίας στην νέα ψηφιακή κοινωνία που να μην έχουν κατηγορηθεί σαν πειρατές, αναρχικοί, κομμουνιστές; Μήπως δεν έχουμε δει πως εκείνοι που ξερνούν αυτούς τους χαρακτηρισμούς δεν είναι παρά κλέφτες σε θέση ισχύος, των οποίων οι κουβέντες για “πνευματική ιδιοκτησία” δεν ήταν παρά μια προσπάθεια να κρατήσουν αδικαιολόγητα προνόμια σε μια κοινωνία που αλλάζει αμετάκλητα; Αλλά αναγνωρίζεται από όλες τις Δυνάμεις της Παγκοσμιοποίησης ότι το κίνημα για ελευθερία είναι καθεαυτό μια Δύναμη και ότι είναι πια καιρός να κάνουμε γνωστές τις απόψεις μας σε όλον τον κόσμο, για να συναντήσει αυτό το παιδικό παραμύθι για το Φάντασμα της Ελεύθερης Πληροφορίας ένα δικό μας Μανιφέστο.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This