Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Για πολλούς αυτή η συνεργασία μπορεί να πέρασε απαρατήρητη, για άλλους μπορεί να ήτανε μια καινοτομική επιχειρηματική κίνηση της κυβέρνησης Καραμανλή. Για την ακρίβεια ήτανε ένα σφάλμα που θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Πρώτα από όλα η συνεργασία αποκτά νομική ισχύ αφού υπογράφηκε σχετικό νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της!!! Έτσι η Ελλάδα μακροπρόθεσμα θα είναι δέσμια της Microsoft και του μονοπωλιακού καθεστώτος, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος προσανατολίζεται στο ελεύθερο λογισμικό/ λογισμικό ανοικτού κώδικα, το οποίο παρέχεται εντελώς δωρεάν. Με αυτή τη συνεργασία καλούμαστε να πληρώσουμε 70.000 άδειες χρήσης στην Microsoft χωρίς να έχει προσδιοριστεί το ακριβές ποσό της κάθε άδειας καθώς και το ποσό των αναβαθμίσεων, οι οποίες είναι αναγκαίες.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση «κέντρου καινοτομίας της Microsoft», το οποίο, όπως ισχυρίζονται, θα «υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρείες λογισμικού και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις» ενισχύοντας έτσι το μονοπωλιακό καθεστώς και προσανατολίζοντας τους νέους προγραμματιστές σε μια καθορισμένη πορεία. Αντί να βάλει ως στόχο την τεχνολογική ανεξαρτητοποίηση και δημιουργώντας νέες θέσεις απασχόλησης στο ανοιχτό λογισμικό, αυτή η κυβέρνηση λέει και πάλι όχι βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον των λίγων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η γαλλική αστυνομία που θα αντικαταστήσει τα windows XP με Linux αναφέροντας τρεις λόγους:

α) η απεξάρτηση της υπηρεσίας από μια μόνο εταιρεία, τη Microsoft

β) η δυνατότητα πλήρους ελέγχου επί του λειτουργικού συστήματος και

γ) η εξοικονόμηση περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο !!!

Επίσης σε πολλές χώρες του κόσμου ήδη χρησιμοποιείται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην εκπαίδευση το ανοιχτό λογισμικό όπως Βραζιλία, Βενεζουέλα, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κ.α.. Ακόμη και στις ΗΠΑ 22.000 μαθητές στην πολιτεία της Ιντιάνας χρησιμοποιούν Linux.

Η όλη συνεργασία διέπεται από ανακρίβειες και αδιαφάνεια. Πάλι ο ελληνικός λαός θα γίνει έρμαιο των μεγάλων συμφερόντων επειδή έτσι το επέλεξε η κυβέρνηση της Ν.Δ. , γι’ αυτό λέμε όχι σε αυτή τη συνεργασία.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This