Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 8 Μαρτίου 2008
... η καλύτερη Αποκριά, όπως λέει και το τραγούδι (που βγήκε περισυ απο συγκρότημα νέων ανθρώπων). Η αποκριά στην Κοζάνη διαφέρει απο τις άλλες πόλεις της Ελλάδος. Πάνω απο όλα κρατάει τα έθιμα και τις παραδόσεις της πόλης. Η κοζανίτικη παραδοσιακή γλώσσα έχει την τιμητική της αφου μκροι κι τρανοί (μικροί και μεγάλοι) μιλανε την γλώσσα, στους φανούς της κάθε γειτονιάς όλα τα κασμέρια (πειράγματα) είναι στα σιούρδικα (κοζανίτικα, οι κοζανίτες λέγονται σιούρδοι), ακόμη και στην κεντρική παρέλαση της Κυριακής όλα είναι στα κοζανιτικα.
Το ξέφρενο πανηγύρι πλεον υπάρχει συνεχώςγια 2 εβδομάδες με την κορύφωση το τελευταίο τριήμερο Παρασκευής,Σαββάτου και Κυριακής. Χιλιάδες κόσμου πλημμυρίζουν την πόλη, όλοι είμαστε μια παρέα που διασκεδάζουμε τόσο με τα κοζανίτικα τραγούδια και τους φανούς αλλα αργά το βράδυ το γλέντι συνεχίζεται στους δρόμους και στα μαγαζιά της πόλης.
Αξίζει να παρευρεθεί όποιος μπορεί σε αυτό το πανηγύρι που θα του μείνει πραγματικά αξέχαστο.



*Το παραπάνω banner είναι απο το www.giapraki.com το μεγαλύτερο site του Ν. Κοζάνης, το οποίο στηρίζει την αποκριά και συμμετέχει ενεργά με άρμα στην παρέλαση της Κυριακής.


ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ !!!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This