Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 22 Απριλίου 2008
Το είδαμε και αυτό !!! Εν έτη 2008 οι παραγωγοί φράουλας και τα "τσιράκια" τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας αποφάσισαν να καταστείλουν την απεργία των εργατών οι οποίοι ζητούσαν υψηλότερο μεροκάματο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό. Αντί γι αυτό ξυλοκοπήθηκαν και απειλήθηκαν!!! Η αστυνομία όχι μόνο δεν επενέβη για να σταματήσει τα χειρότερα αλλά σαν απλός θεατής παρακολουθούσε τον ξυλοδαρμό των συνδικαλιστών και των εργατών.

Όλα αυτά μου φέρνουν στο νου άλλες εποχές. Εποχές που οι εργάτες ζούσαν σαν σκλάβοι και όταν όρθωσαν το ανάστημα τους δεν φοβήθηκαν ούτε για την ίδια τους τη ζωή μπροστά στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον γι αυτούς και τις οικογένειες τους. Δυστυχώς αυτά επαναλαμβάνονται ακόμη και σήμερα. Αν και όλοι οι αγώνες ήταν νικηφόροι για τους εργάτες σήμερα οι εργοδότες δείχνουν να το ξεχνούν και με συμμάχους την υψηλή ανεργία και την εκμετάλλευση των οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον, καταπιέζουν και πραγματικά "ξεζουμίζουν" τους εργάτες στο βωμό του κέρδους.
Στη σημερινή εποχή το ζητούμενο δεν είναι μόνο τα χρήματα αλλά και οι συνθήκες εργασίας καθώς και η αντιμετώπιση του εργαζομένου ως ανθρώπου και όχι ως μια μηχανή. Πράγματα τα οποία έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα σήμερα όχι μόνο δεν είναι αλλά μου φαίνεται πως οπισθοδρομούμε και γυρίζουμε σε αλλοτινές εποχές. Το οχτάωρο σήμερα δεν εφαρμόζεται σε πάρα πολλές επιχειρήσεις, οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες, οι εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι, το μεροκάματο είναι το ελάχιστο. Όλα αυτά συμβαίνουν επειδή δεν υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίας;
Θέσεις εργασίας υπάρχουν, αλλά υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει το κίνητρο για κανέναν εργαζόμενο και κυρίως νέο. Ας μην ξεχνάμε πως και το μορφωτικό επίπεδο έχει αναβαθμιστεί και οι άνθρωποι πλέον είναι περισσότερο ενημερωμένοι από ποτέ.
Τελικά μήπως θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά τους αγώνες για να ξανά-αποκτήσουμε όλα αυτά τα οποία με θυσία και αγώνες οι πρόγονοι μας κέρδισαν, αλλά στη συνέχεια χαθήκανε... Χαθήκανε γιατί σήμερα πάνω από όλα είναι το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ !!!



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This