Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Για πολλούς φαντάζει περίεργο το πως μια τόσο μικρή χώρα, ανάμεσα από 141 χώρες που έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο, να μείνει εκτός του συστήματος εμπορίας ρύπων τουλάχιστον για τρεις μήνες!!! Βέβαια όποιος ζει κοντά στο νομό μας, στο νομό Κοζάνης δεν το βρίσκει και τόσο περίεργο. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που μας "προσφέρει¨η ΔΕΗ .
Αυτή την ποινή δεν πρέπει να την δούμε όμως μεμονωμένα. Ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μελετούν τις επιπτώσεις που ίσως να έχει η χώρα μας. Το χειρότερο από όλα όμως είναι η διάθεση της κυβέρνησης. Αντί να καθίσει να σκεφτεί πως θα λυθεί το πρόβλημα και πως θα μπορέσει η χώρα μας να αποκτήσει την φερεγγυότητα που της αρμόζει, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και συνεχίζει να ψεύδεται στον ελληνικό λαό. Το μόνο που κάνει αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ είναι να ρίχνει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ (!!!) και στην ομάδα του Αστεροσκοπείου δια στόματος του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Καλογιάννη.
Ξεχνάνε φαίνεται πως είναι κυβέρνηση από το 2004 και δεν αναλαμβάνουν ακόμη και σήμερα καμία ευθύνη. Αυτή λοιπόν η ανεύθυνη κυβέρνηση το μόνο που έχει ως στόχο είναι το κέρδος των μεγάλων επιχειρήσεων, το ξεπούλημα κάθε κρατικής επιχείρησης και δεν δίνει καμία σημασία στην ποιότητα της ζωής του λαού.
Ας δούμε όμως τι πραγματικά γίνεται στο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Πραγματικά οι μετρήσεις των ρύπων φτάνουν στα ύψη. Τόσα χρόνια που η ΔΕΗ, πέρα από την ανάπτυξη που έφερε στον τόπο, η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι τεράστια. Παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει καμία κίνηση να παραμείνει ο νομός Κοζάνης ενεργειακό κέντρο με εναλλακτικές μορφές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον. Αφού έδωσε ο τόπος ότι μπορούσε, τώρα δεν του δίνουν καμία σημασία. Πρέπει να παρθούν γενναίες πολιτικές αποφάσεις τώρα, τόσο για τον τόπο μας όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα πράγμα όμως για το οποίο η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν είναι ικανή ή δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να το κάνει.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία (δικτυακός τόπος www.enet.gr) η απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του ΟΗΕ, που δεν γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο, σημειώνει πως η Ελλάδα:

* Βρίσκεται σε μη συμμόρφωση.

* Οφείλει να εκπονήσει μέσα σε τρεις μήνες σχέδιο που θα εξασφαλίζει την ύπαρξη εθνικού συστήματος καταγραφής.

* Δεν μπορεί να συμμετέχει στους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, που αφορά κυρίως την εμπορία ρύπων, αφού τα υπόλοιπα «εργαλεία» δεν αξιοποιούνται από τη χώρα μας.

Αυτή η τιμωρία του ΟΗΕ δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη και να ξεχαστεί. Το περιβάλλον εκπέμπει S.O.S.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This