Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008
«Παίζοντας και τραγουδώντας δικαιώματα…»
Την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008, στις 20:00, στην κεντρική Πλατεία της Κοζάνης πραγματοποιείται η νεανική εκδήλωση, με τίτλο «Παίζοντας και Τραγουδώντας Δικαιώματα». Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης και τη συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής».

Η εκδήλωση απευθύνεται στους νέους, προκείμενου να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εθελοντές της ΑΡΣΙΣ θα παρακινήσουν τα παιδιά να συμμετάσχουν στα παιχνίδια δικαιωμάτων, που φιλοδοξούν να συμβάλουν στην κατανόηση εκ μέρους των συμμετεχόντων της ανάγκης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» διοργανώνει ποικίλες δράσεις που περιλαμβάνουν: συμμετοχή κλόουν, μοίρασμα μπαλονιών και ενημέρωση για το ευαίσθητο θέμα της αιμοδοσίας.

Στη συνέχεια η πολιτιστική εταιρία «Τεχνοπία» θα παρουσιάσει το θεατρικό δρώμενο «Αγκαλιά», με θέμα το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με ζωντανή, νεανική μουσική από τα συγκροτήματα «to’n’fro» (από το Βαλταδώριο Γυμνάσιο Κοζάνης), «Daze» και «Skyless».

Παράλληλες εκδηλώσεις

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσω του Graffiti πρωτότυπες εικαστικές δημιουργίες, με αντικείμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα παρευρίσκονται για την ενημέρωση του κοινού μέλη φορέων του Τοπικού Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων Κοζάνης, και συγκεκριμένα: Ερυθρός Σταυρός Κοζάνης, Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ομάδα εθελοντών διασωστών.
Επίσης, θα εκτίθενται τα προϊόντα των προστατευμένων παραγωγικών εργαστηρίων ατόμων με αναπηρία, τα οποία είναι: Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κοζάνης, Σύλλογος Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αισθητικοκινητικές διαταραχές Δυτ. Μακεδονίας «Ηλιαχτίδα», το Δ’ ψυχογηριατρικό οικοτροφείο Σερβίων και η Κινητή μονάδα ψυχικής υγείας Κοζάνης και Γρεβενών της Εταιρίας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Η ΙΘΑΚΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΚΥΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ;» το οποίο υλοποιείται από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Να είμαστε όλοι εκει !!!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This