Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008
Σημαντικό βήμα για την αλλαγή του τοπίου στα πνευματικά δικαιώματα έρχεται να δώσει η απόφαση του Μίμη Ανδρουλάκη με τη σύμφωνη γνώμη των εκδόσεων Καστανιώτη, για την ελεύθερη διάθεση του βιβλίου "Το χαμένο Μπλουζ" κάτω απο την άδεια Creative Commons. Όπως αναφέρει και στο www.nylon.gr στο μέλλον θα διαθέσει όλα του τα βιβλία κάτω από την ίδια αδειοδότηση.

Αυτή η κίνηση είναι ομολογουμένος πολύ σημαντική άσχετα αν οι περισσότεροι δεν μπορούν να την κατανοήσουν ακόμη. Για γίνει αυτό θα πρέπει να δώσουμε βάρος στη σημασία των Creative Commons και να κατανοήσουμε τι ακριβώς είναι αυτού του τύπου η άδεια. Σίγουρα το να διαθέσει ο Μίμης έτσι το βιβλίο δεν το έκανε ούτε απο καπρίτσιο αλλα ούτε επειδή έτσι του 'ρθε. Η νέα αυτη λογική ανοίγει νέους ορίζοντες και ελπίζω σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμα του και άλλοι, αλλα πάνω απο όλα να ενημερωθούμε όλοι τι είναι η άδεια Creative Commons και σε τι αποσκοπει.

Δείτε μερικά παραδείγματ σε video το τί ειναι Creative Common


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This