Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008
Σήμερα διάβασα στο www.digitalnews.gr σχετικά με το νέο νόμο στη Σουηδία για τις υποκλοπές και το σερφάρισμα στο interner, και ταυτόχρονα την απάντηση στο νομο απο τό γνωστό Pirate Bay. Αναδημοσιεύω παρακάτω :

Σε απάντηση στον νέο νόμο που νομιμοποιεί τις υποκλοπές στη Σουηδία, το Pirate Bay θα ζητήσει από τους παγκόσμιους ISP να μπλοκάρουν την κίνηση προς τη Σουηδία, ώστε να προστατέψουν τους πελάτες τους. Επιπλέον, ο δημοφιλής tracker θα προσθέσει κρυπτογράφηση SSL στο site καθώς και μία νέα υπηρεσία VPN. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το σουηδικό κοινοβούλιο ψήφισε τον νέο νόμο σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται να προσωπικά δεδομένα και η ιδιωτικότητα των πολιτών, καθώς το κράτος και η κυβέρνηση θα μπορεί να παρακολουθεί και να υποκλέπτει τις κινήσεις στο Internet και τις τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς την ανάγκη δικαστικών αποφάσεων.

«Όλοι μαζί όσοι δουλεύουμε ενάντια στον συγκεκριμένο νόμο, συζητάμε να ζητήσουμε από τους διεθνής ISP’s να μπλοκάρουνε την κίνηση προς τη Σουδία», αναφέρει ο Peter Sunde, ένας από τους δημιουργούν του Pirate Bay. «Ναι, σωστά διαβάσατε. Θέλουμε η Σουηδία να βγει από το Internet. Οι ISP πρέπει να μπλοκάρουν την κίνηση προς τη Σουηδία ώστε να προστατέψουν την ακεραιότητα των πελατών τους, καθώς ότι περνάει σε σουηδικούς ISP θα καταγράφεται και θα ελέγχεται!».


Αυτό είναι προσβολή της ιδιωτικής ζωής. Όλα πλεον θα ελέγχονται. Κάτι το οποίο το φοβόμασταν αλλα δεν περιμέναμε οτι θα ξεκινήσουμε έτσι άμεσα και χωρίς να γίνει και μεγάλος ντόρος. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να υπογράψουμε στο http://manifesto.digitalrights.gr/ όσοι δεν έχουν υπογράψει το κείμενο και να βρούμε έναν τρόπο διαμαρτυρίας όπως για παράδειγμα έκανε και το Pirate Bay. Απο μια χώρα ξεκινάνε αλλα αν δεν σταματήσει ή δεν υπάρξει μεγάλη αντίδραση του κόσμου απο όλες τις χώρες, αφου το διαδίκτυο δεν γνωρίζει σύνορα, σύντομα θα επεκταθεί.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This