Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008
Αναστενάζουν οι δανειολήπτες, που πλέον είναι ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, από το βάρος των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Συνεχώς τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται, το πετρέλαιο κινείται σε τρελή ανοδική πορεία, τα προϊόντα στην αγορά ολοένα και αυξάνονται αλλά οι μισθοί παραμένουν οι ίδιοι. Πως θα τα βγάλει πέρα μια μικρομεσαία οικογένεια που πνίγεται στα χρέη; Πως θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς; Με αυτές τις συντάξεις πως να μπορέσει να ζήσει ένας συνταξιούχος, που ούτε για τα φάρμακα δεν φτάνουν;Πως θα μπορέσουν οι νέοι να είναι δημιουργικοί και να ζήσουν όπως τους αξίζει με τους μισθούς πείνας; Αυτό και εαν είναι η πικρή αλήθεια. Η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο ακόμη επειδή "τσοντάρουν" στα καθημερινά έξοδα και οι γονείς. Αλλά και αυτοί μέχρι πότε θα αντέξουν όλο αυτό το βάρος και την πίεση.

Μέσα σε αυτή τη χαοτική κατάσταση οι τράπεζες, που συνεχώς έχουν ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος, αυξάνουν τα επιτόκια τους. Όσα νοικοκυριά ήτανε χρεωμένα σε αυτές καλούνται τώρα να βρουν διέξοδο στην οικονομική κρίση, που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι λύση η τράπεζες, αλλά ούτε και οι πολιτικές της κυβέρνησης δίνουν λύσεις παρά μόνο οξύνουν το πρόβλημα και στέκονται απλοί θεατές.

Γνωρίζουμε πως κάθε επιχείρηση έχει ως σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους της. Αυτό κάνουν και οι τράπεζες. Βάζουν στόχους και προσπαθούν να τους πετύχουν και αυτό γίνεται συνήθως σε βάρος των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση μόνο με λόγια "προσπαθεί" να συγκρατήσει τις τιμές την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός ανεβαίνει. Δεν έχει κάπου να στηριχτεί το νοικοκυριό. Οι φιλολαϊκές τάσεις της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά λόγια του αέρα. Ο πολίτης σε αυτή τη χώρα είναι μόνος του και όπως τα βγάλει πέρα.

Το σύνθημα της ΝΔ θα έπρεπε να είναι "Καλή τύχη ελληνικέ λαέ"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This