Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 19 Ιουλίου 2008
Ζητώ απεγνωσμένα την βοήθεια κάθε blogger και ευαισθητοποιημένου ενεργού πολίτη της χώρας αυτής.

Παράλληλα με τα όσα διαδραματίζονται στην κεντρική σκηνή, συντελούνται στις τοπικές μας κοινωνίες μικρά σε.. δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά μεγάλα σε κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο εγκλήματα κατά της εργατικής και αγροτικής τάξης, χωρίς να τα παίρνει κανείς είδηση!

Διαδώστε όπου μπορείτε τα παρακάτω. Βοηθήστε! Δεν έχω ζητήσει ξανά την βοήθεια συν-bloggers, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν ξέρω πως αλλιώς να αντιδράσω. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. (με ελάχιστες εξαιρέσεις) απαξιώνουν –και πολλές φορές λοιδορούν- τους αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν μόνοι τους, γιατί ορισμένοι "αγωνιστές" καταθέτουν τα κομματικά διαπιστευτήριά τους στους κυβερνώντες!

Μετά το αναίμακτο ξεπούλημα της "ΡΟΔΟΠΗΣ" και το κλείσιμο του "ΖΑΧΑΡΕΩΣ", 12 μέρες πριν την εκκαθάριση του εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ (έπεται η ΣΕΠΕΚ και μετά η… ΣΕΚΑΠ) δεν υπάρχει καμία πρόταση από την κυβέρνηση για το μέλλον αυτών των εργοστασίων και των εργαζομένων τους. Ο κ. Κοντός είχε υποσχεθεί δημόσια πάρα πολλά. Στην αρχή ότι δεν θα κλείσουν τα εργοστάσια (δεν τηρήθηκε), στη συνέχεια ότι θα γίνουν δημόσιες διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους για το μέλλον τους (ακόμη περιμένουν). Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να ριχτεί όλο το φταίξιμο δήθεν στις διοικήσεις της ΑΤΕ Bank, η οποία όμως ως γνωστών διορίζεται από το κράτος!

Αγανακτισμένοι πια και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση (ορισμένοι δέχονται και πιέσεις να μην αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης) οι εργαζόμενοι των εργοστασίων αυτών, αναγκάστηκαν, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2008, να κλείσουν για δεύτερη φορά το γραφείο Ξάνθης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέκου Κοντού, ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθεί επιτέλους στην κραυγή αγωνίας τους…

Την προηγούμενη «σημαιοστόλισαν» με μαύρες σημαίες, ως ένδειξη πένθους για το θάνατο των συνεταιριστικών, την γέφυρα του ποταμού Νέστου, που είναι και το φυσικό σύνορο Μακεδονίας – Θράκης. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι: «Η ακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζουν έναν πολιτικό».

Πολύ σημαντική η καταγγελία των εργαζομένων για την απουσία του προέδρου του Σωματείου της ΣΕΒΑΘ (ενώ η απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί ομόφωνα) και των Προέδρου και Αντιπρόεδρου του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, που και αυτοί εργάζονται σε συνεταιριστικά εργοστάσια… καθώς και η καταγγελία ότι απειλούνται από τον ίδιο τον υπουργό με μηνύσεις… Δείτε το video:



Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Το κλείσιμο εργοστασίων στην Ξάνθη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης (βλέπετε όμιλος ΛΑΝΑΡΑ στην Ροδόπη), που όχι μόνο κλείνει τα σπίτια των απολυμένων, αλλά δημιουργεί και τεράστιο πρόβλημα σε μια σειρά άλλων επαγγελμάτων της περιοχής, όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, προμηθευτές κλπ. και κατεπέκταση σε όλο τον οικονομικό ιστό! Ήδη ξεκίνησε η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Στο 23% η ανεργεία στην περιοχή!

Ποτέ στα χρονικά δεν θυμάμαι να υπήρχε τέτοια κατάντια στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με αλλεπάλληλα δελτία τύπου (εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ κ.α.), προσπάθησε να καταδείξει την ανικανότητα (ή το οργανωμένο σχέδιο;) της σημερινής κυβέρνησης.
Δυστυχώς όμως, πολλά Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης «λογόκριναν» και δεν δημοσίευσαν αυτές τις ανακοινώσεις για να μην ενοχληθούν οι τοπικοί άρχοντες…Μάλιστα, αρκετά από αυτά ως «γραφεία τύπου» των αρχόντων αυτών, απαντούν στις ανακοινώσεις, χωρίς καν να τις έχουν δημοσιεύσει! Απίστευτα πράγματα!

Αυτή είναι η σημερινή δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας. Εργοστάσια κλείνουν, εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, ολόκληρες κοινωνίες οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., οι θεματοφύλακες δηλαδή της δημοκρατίας, σαμποτάρουν και πνίγουν τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, για να μην «στεναχωρήσουν» τους «φίλους» τους…

Και από την άλλη, σήμερα ο Καραμανλής, ζητούσε από τους νεολαίους να αγωνιστούν και να αντισταθούν στην απαξία και την συντήρηση….

Ο απόλυτος ξεπεσμός! Βοηθήστε! Δεν πάει άλλο!


Ακολουθεί το ψήφισμα των εργαζομένων:

"Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σήμερα 18 Ιουλίου 2008 παρ' όλο τον αγώνα μας για την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων μας, αυτό πια φαντάζει αδύνατο και οδεύουμε σε εκκαθάριση και ουσιαστικό κλείσιμό τους. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το ελάχιστο για τον τόπο μας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι θολό και αναμφίβολο.
Θυμίζουμε ότι είμαστε 7 εργάσιμες μέρες πριν την εκκαθάριση και συγκεκριμένη πρόταση για μας δεν υπάρχει.
Θυμίζουμε ότι έχετε δεσμευτεί δημόσια ουκ ολίγες φορές και τον Φεβρουάριο μέσα στη Βουλή, ότι δεν μιλάμε για κλείσιμο των εργοστασίων αυτών και ότι για τους εργαζόμενους θα γίνει το καλύτερο.
Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις αυτές είναι στον αέρα και ο ελάχιστος χρόνος που μένει δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Επειδή η ακολουθί λόγων και έργων χαρακτηρίζει τον πολιτικό άνδρα (κατά αρχαιότητα), ζητάμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν όντως υπάρχει σοβαρή και αξιόλογη πρόταση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα δύο εργοστάσια.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, αντιλαμβανόμενος την δεινή θέση μας (οικονομική και ψυχολογική).
Σωματεία Εργαζομένων ΣΕΒΑΘ - ΣΕΠΕΚ"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

blogger είπε...

Σε ευχαριστώ Δημήτρη. Μακάρι και άλλοι να ακολουθήσουν την κίνησή σου...

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Φίλε Γιώργο είναι πραγματικά μεγάλο το πρόβλημα και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι στη διάδωση του.