Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008
Ψάχνοντας όλο και καλύτερα για την δήλωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο, βλέπω πως η "δουλειά" έγινε στο πόδι. Δεν θα αναφερθώ στην σελίδα που τελικά ύστερα απο δική μας επισήμανση θα μπορούμε και με άλλους browsers (φυλλομετρητές) να κάνουμε ηλεκτρονικά την δήλωση, αλλα θα αναφερθώ στα διαδικαστικά.
Κατ' αρχήν δεν γίνεται καμία διάκριση στο πόσα τετραγωνικά έχει κάποιος. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει μια μεζονέτα 120 τμ και κάποιος που έχει 50 τμ σπίτι θα πληρώσει ακριβώς το ίδιο !!! Καμία διάκριση σε αυτό, όλοι το ίδιο πληρώνουμε. Στραβοί - κουτσοί στον Αγιο Παντελεήμωνα λοιπον.
Επίσης, εαν κάποιος έχει μερίδιο πχ 2% θα πληρώσει το ίδιο με αυτόν που έχει το 98% και το παράβολο θα είναι διπλό. Εαν οι ιδιοκτήτες είναι περισσότεροι απο δύο (3,4 κτλ) πληρώνουν όλοι. Δηλαδή μπορεί να φτάσει το παράβολο τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω για ένα σπίτι !!!

Απο αυτά μπορεί κανεις να καταλάβει πως όλα έγιναν εν μια νυκτί, χωρίς σχέδιο και με στόχο φυσικά να μαζέψουν περισσότερα χρήματα. Γνωρίζουμε όλοι πως είναι χρήσιμο το εθνικό κτηματολόγιο, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, απο τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2008 θα πρέπει να δηλωθεί η ακίνητη περιουσία (εκτος απο τους ομογενείς που παρατείνεται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008). Η ενημέρωση ειναι ελλιπής και ήδη έχουμε 23 Ιουλίου, μας έμειναν δηλαδή δυόμισι μήνες περίπου μέχρι την τελευταία προθεσμία. Θα έπρεπε να είχαν δώσει περισσότερο χρόνο ή να κάνουν γρηγορότερα την ενημέρωση, αλλα και σε αυτό ακόμη φαίνεται πόσο ανοργάνωτα έδρασαν.

Απο ότι φαίνεται το εθνικό κτηματολόγιο γίνεται για να γίνεται ή μάλλον να φανεί οτι κάτι γίνεται και κινείται...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This