Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Με τη δημοσιοποίηση των προσωρινών πινάκων για τις θέσεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ, ολοκληρώνεται άλλη μία πράξη ωμής τριτοκοσμικής βαρβαρότητας της Κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της ενεργειακής καρδιάς της χώρας μας.


Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι της εξαπάτησης των νέων ανέργων της περιοχής μας με όχημα τη ΔΕΗ. Αφού διαμόρφωσε ένα διαγωνισμό στα μέτρα της, με άθλιες μεθοδεύσεις που καθυστέρησαν περισσότερο από δύο χρόνια τις προσλήψεις στη ΔΕΗ, νομιμοποιώντας πλήρως την αδιαφάνεια και καθιερώνοντας ως μοναδικό κριτήριο την προφορική συνέντευξη ενώπιον επιτροπής, που ορίζεται από την επιχείρηση, χωρίς εκπροσώπους των εργαζομένων, πραγματοποιεί σήμερα κομματικές προσλήψεις με αποκλειστικό στόχο να ικανοποιήσει τις πελατειακές της ανάγκες.


Ο κ. Καραμανλής και η Κυβέρνηση του, αντί να σκύψει πάνω στα εκρηκτικά προβλήματα της περιοχής μας, αντί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αντί να καλύψει τις χιλιάδες κενές θέσεις, μοιράζει ψίχουλα σε γαλάζια παιδιά, ταπεινώνοντας την αξιοπρέπεια των χιλιάδων ανέργων της περιοχής.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ρουσφετολογικών μεθοδεύσεων είναι η απώλεια τεχνογνωσίας, οι εξαντλητικές υπερωρίες, οι ανεκπαίδευτοι εποχικά εργαζόμενοι, το δουλεμπόριο, η ανασφάλιστη εργασία, τα εργατικά ατυχήματα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και η εκτίναξη της τοπικής ανεργίας στα ύψη.


Όσο, όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει την πορεία της στην κατεύθυνση της απορύθμισης της αγοράς εργασίας, τόσο βυθίζει καθημερινά την ελληνική κοινωνία στην ανασφάλεια. Οι πολίτες βλέπουν το δικαίωμά τους για μια αξιοπρεπή δουλειά, να γίνεται αντικείμενο συναλλαγής και πελατειακών σχέσεων. Βλέπουν την ανυπαρξία οποιασδήποτε συγκροτημένης πολιτικής για τη δημιουργία νέων και καλύτερων θέσεων εργασίας. Αντιλαμβάνονται ότι η περίφημη επαγγελία της Νέας Δημοκρατίας περί «Επανίδρυσης του Κράτους», ισοδυναμεί με την αναβίωση του ρουσφετολογικού και κομματικού κράτους, την ανασύσταση του Κράτους της Δεξιάς.


Φτάνει πια!


  • Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως χώρος βολέματος ημετέρων.
  • Οι χιλιάδες άνεργοι του Νομού Κοζάνης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως όμηροι αδιαφανών και πελατειακών διαδικασιών.
  • Η ισονομία, η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα και η διαφάνεια στις προσλήψεις του δημόσιου τομέα, που καθιερώθηκε με το Νόμο 2190 του 1994 και αποτέλεσε την πιο ριζοσπαστική τομή της μεταπολίτευσης, δεν μπορεί να καταστρατηγούνται από τις πρακτικές του «βολέματος» των αρεστών αντί των άξιων.

Ο πολιτικός τους χρόνος έχει τελειώσει και μαζί και οι πρακτικές τους.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει και τα ρουσφέτια δεν θα τους προσφέρουν πολιτική επιβίωση.

Όσο, όμως, η ΝΔ θα προσπαθεί εναγωνίως να διαχειριστεί την επερχόμενη ήττα της, εμείς θα καταθέτουμε τις ιδέες μας, το πρόγραμμα μας και το ήθος μας. Θα θωρακίζουμε τις αξίες μας και θα διαμορφώνουμε κανόνες διαφάνειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα διαβουλευόμαστε με τόλμη για τις προτεραιότητες του τόπου και θα δημιουργούμε τις κοινωνικές συμμαχίες που μπορούν να εγγυηθούν τη νέα πολιτική και κοινωνική δυναμική που έχει ανάγκη ο τόπος.

Έχουμε χρέος να ξαναζωντανέψουμε την αισιοδοξία στα πρόσωπα των παιδιών μας. Να αποκαταστήσουμε ό,τι γκρεμίζει καθημερινά η δεξιά. Να εγγυηθούμε σε όλους τους πολίτες την ασφάλεια για το αύριο.


Απέναντι στις πολιτικές της κρυφής ατζέντας καταθέτουμε την πολιτική της καθαρής και δημόσιας δέσμευσης:


  • Για την ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας με μόνιμες θέσεις εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές.
  • Για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και τη λήψη άμεσων μέτρων βελτίωσης των περιβαλλοντικών όρων στα ορυχεία και τους σταθμούς.
  • Για μια νέα μακροχρόνια ενεργειακή στρατηγική, ώστε να αξιοποιηθεί το σύνολο του ενεργειακού δυναμικού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο την ασφάλεια των ενεργειακών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Για τη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης με δέσμη στοχευμένων μέτρων μέσα από το πρόγραμμα μας. Σταθερός μας στόχος: μια δουλειά για τον καθένα, ευκαιρίες για όλους.


Μαζί μπορούμε να εγγυηθούμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής για όλους τους πολίτες, χωρίς καμιά εξαίρεση, χωρίς

περιβαλλοντικό απαρτχάιντ, χωρίς ρουσφέτι και συναλλαγή.

Να αποκαταστήσουμε την αίσθηση του Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Να ανατρέψουμε το παρακμιακό κατεστημένο και να ακυρώσουμε τις ανήθικες πρακτικές της Δεξιάς.

Ανάπτυξη και αλλαγές χωρίς αίσθημα δικαίου και κοινωνική συνοχή, δεν μπορεί να υπάρξει.


Νομαρχιακή Επιτροπη ΠΑΣΟΚ Κοζάνης

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This