Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Ο διαδικτυακός κόμβος του αρχείου του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου (http://agp.archeio.gr) αποτελεί μια αυτόνομη ενότητα, συμπληρωματική στον επίσημο κόμβο του Ιδρύματος (http://www.agp.gr) και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου ψηφιοποίησης και προβολής του αρχείου του Ιδρύματος.

Στόχος του κόμβου του αρχείου είναι:

§ να αποτελέσει μέσο παρουσίασης, προβολής και αξιοποίησης του αρχειακού υλικού του Ιδρύματος, το οποίο περιλαμβάνει σύνολο μοναδικών αυθεντικών τεκμηρίων της σύγχρονης Ελληνικής Πολιτικής Ιστορίας, αλλά παράλληλα

§ να αποτελέσει ένα δικτυακό χώρο ενημέρωσης για τη νεότερη πολιτική ιστορία και ένα σημείο ανοικτού προβληματισμού για τη δημοκρατία και τη σχέση του πολίτη με αυτήν.

Χαρακτηριστικά του κόμβου

· Όλα τα κείμενα του κόμβου είναι σκόπιμα συνοπτικά και έχουν γραφτεί σε απλή γλώσσα έτσι ώστε να μπορεί να τα προσεγγίσει ο κοινός πολίτης, ακόμη και αν δεν έχει σχετικές γνώσεις.

· Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν υπερσυνδέσεις (hyperlinks) στο διαδίκτυο όπου μπορεί κανείς να εντρυφήσει περισσότερο στο κάθε θέμα.

· Ο κόμβος είναι δίγλωσσος έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στους πολίτες της διεθνούς κοινότητας.

· Το περιεχόμενο του κόμβου είναι δυναμικό και θα ενημερώνεται συνεχώς τόσο με επιπλέον αρχειακό υλικό (π.χ. πρόκειται να ενταχθεί το αρχείο πολιτικού τύπου του ΙΑΠ) όσο και με νέα κείμενα που θα παρακολουθούν τον πολιτικό προβληματισμό και τις πολιτικές εξελίξεις.

Προβλέπεται επίσης μελλοντικά η λειτουργία κοινότητας (forum) επικοινωνίας και προβληματισμού στα θέματα στα οποία αναφέρεται ο κόμβος.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This