Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008
Το ΠΑΣΟΚ αξιολογεί και αναδεικνύει τον αναπτυξιακό σφυγμό της Περιφέρειας

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα Δημόσια Έργα, Γιάννης Μαγκριώτης, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα και την Τρίτη, 25 και 26 Αυγούστου 2008.

Η περιοδεία του κ. Μαγκριώτη, που εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη θεμάτων ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας και για το μέλλον των δημόσιων υποδομών, θα ολοκληρωθεί με Περιφερειακή Σύσκεψη στα Γρεβενά.

Τα δημόσια έργα, η αποτίμηση του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που ολοκληρώνεται αλλά και η αξιολόγηση της ετοιμότητας, του προγραμματισμού και των ρυθμών υλοποίησης του ΕΣΠΑ, το οποίο ξεκινά, βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος του ΠΑΣΟΚ, που έχει θεσμικά την πολιτική ευθύνη του ελέγχου της κυβέρνησης σχετικά με τους ρυθμούς υλοποίησης των δημόσιων υποδομών και του κόστους που θα κληθούν οι πολίτες να επωμισθούν τις επόμενες δεκαετίες για τα έργα αυτά.

Στα θέματα που παρακολουθεί και αναδεικνύει ο Τομέας Δημοσίων Έργων του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται ακόμη οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φυσικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της χώρας, που η δραματική του μείωση επί τέσσερα χρόνια το έχει εκφυλίσει, από ένα πρόγραμμα - ατμομηχανή της περιφερειακής ανάπτυξης, σε ένα πρόγραμμα το οποίο ουσιαστικά εξαντλείται στη συμβολή των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, με αποτέλεσμα να μην προχωράει κανένα έργο μετά το 2005.

Με την ολοκλήρωση ενός κύκλου ανάλογων επισκέψεων σε όλους τους Νομούς της χώρας, σε συνεργασία και σε διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη πρόταση - δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες παρεμβάσεις κάθε Περιφέρειας, με το σύνολο των έργων, τις διαδικασίες υλοποίησης, τον τρόπο χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This