Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008
Διαβάζοντας το άρθρο του γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ν.Κοζάνης (Αλέξη Μελαχροινού) μου ήρθε η εικόνα του γραμματέα της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας με το πολυτελές αυτοκίνητό του να πηγαίνει στα καμένα της αρχαίας Ολυμπίας και να το βρίσκει και λογικό. Αλλα αυτοί είναι οι δεξιοί. Σεμνά και ταπεινά με το αυτοκίνητο που κοστίζει όσο 2 ανακατασκευές σπιτιών στην πολύπαθη Αρχαία Ολυμπία...

Σας παραθέτω ολόκληρο το άρθρο του Αλ. Μελαχροινού που δημοσιεύθηκε στις τοπικές εφημερίδες της Κοζάνης:

Ο σεμνός και ταπεινός ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ, κλώνος του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας κ. Καραμανλή...

Στις 18 με 20 Ιουλίου του φετινού καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε το τριήμερο φεστιβάλ της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος (ΟΝΝΕΔ) στην Αρχαία Ολυμπία. Σε έναν τόπο που όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε τα δεινά που πέρασαν πέρσι τέτοια εποχή οι κάτοικοι της περιοχής, όπως και της υπόλοιπης Δυτικής Πελοποννήσου. Σαν να μην έφταναν, λοιπόν, οι αναμνήσεις και κυρίως τα προβλήματα που ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, γίνανε μάρτυρες –μαζί τους κι εμείς - μιας καλοστημένης φιέστας που διοργανώθηκε από τα γαλάζια παιδιά της ΟΝΝΕΔ, με μπροστάρη τον πρόεδρό της Γιώργο Παπανικολάου.

Στόχος ήταν να δοθεί στον κ. Καραμανλή η ευκαιρία να προβάλει το ανθρωπιστικό αλλά και διεθνές του προφίλ (επίκαιρο λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο), περνώντας μέσα από τον ολυμπιακό κύκλο που του είχαν φτιάξει τα παιδιά του. Όμως ανεβαίνοντας στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι στην χώρα μας το μοναδικό που έχει αξία είναι το πόσο δυνατά μπορείς να φωνάξεις, έτσι ώστε όλοι με μια φωνή και μια γροθιά να σε αποκαλούν “μεγάλο αρχηγό”. Την ίδια ώρα στα μικρά καφενεία των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων χωριών οι κάτοικοι στις τηλεοράσεις άκουγαν με οργή τα λεγόμενα του πρωθυπουργού και δεν πίστευαν στα αυτιά τους, καθώς ένα χρόνο μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από τα σπίτια τους ο πρωθυπουργός μίλησε για βοήθεια, την οποία περιμένουν ακόμα από την πολιτεία. Μάλιστα, απέφυγε να κάνει έστω και μία βόλτα από τις περιοχές εκείνες, για να μην ακούσει από τους ίδιους τους κατοίκους της δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του για τις ψεύτικες υποσχέσεις και τα μεγάλα και προκλητικά λόγια, χωρίς ουσία.

Παράλληλα με αυτό το καλοστημένο σκηνικό που στήθηκε για τον «μεγάλο αρχηγό», πρωταγωνιστής αναδείχθηκε και ο πρόεδρος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Παπανικολάου. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΟ ΘΕΜΑ” (3-8-2008) μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ανέφεραν ότι ο κ. Παπανικολάου εμφανίστηκε κυκλοφορώντας κυριολεκτικά πάνω στα καμένα της Αρχαίας Ολυμπίας με ένα ολοκαίνουργιο πολυτελές αυτοκίνητο μάλιστα η αξία του αυτοκινήτου ισοδυναμεί με το κόστος ανακατασκευής δύο καμένων σπιτιών...

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η παρουσία της ΟΝΝΕΔ στην πολύπαθη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας μόνο τυχαία δεν ήτανε. Μέσα σε αυτή την καλοφτιαγμένη βιτρίνα της όλης διοργάνωσης, ο κάθε νοήμων και σοβαρός πολίτης μπορεί να διακρίνει τις πραγματικές προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης, που επιδιώξουν την εξαπάτηση και χειραγώγηση των Ελλήνων πολιτών.

Τα ίδια βήματα ακολουθεί όμως και η νεολαία της, η οποία μαζί με τις νεολαίες των υπόλοιπων κομμάτων (ΚΝΕ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ) απαξίωσαν και δεν απάντησαν ποτέ στην πρόταση του νεοεκλεγέντα γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή για κοινή ανθρωπιστική δράση όλων των πολιτικών νεολαίων της χώρας υπέρ των προσφύγων της Νότιας Οσετίας και των υπόλοιπων περιοχών. Μια περιοχής που δοκιμάζεται από έναν πόλεμο του οποίου οι στάχτες ακόμη σιγοκαίνε όπως και το χώμα πάνω στο οποίο έκανε τις βόλτες του ο κ. Παπανικολάου και περπάτησε ο κ. Καραμανλής για να εκφωνήσει έναν ακόμη αρχηγικό λόγο..

Τα συμπεράσματα δικά σας..


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This