Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008
Εργάσιμη εβδομάδα 3-4 ημερών προτείνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Μίχαλος με ταυτόχρονα μείωση των μισθών αλλα και των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτό σημαίνει πως θα παίρνει ο μισθωτός που θα δουλεύει 3-4 μέρες την εβδομάδα 150 ένσημα τον χρόνο αντι 300, με αποτέλεσμα η σύνταξη να φαντάζει άπιαστο όνειρο. Ήδη υπάρχουν τεράστια προβλήματα με τους χαμηλούς μισθούς στην Ελλάδα που η ακρίβεια καλπάζει. Με μια μείωση των μισθών θα οξυνθεί και άλλο το πρόβλημα.
Η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ και πρώην στελέχους του οικονομικού επιτελείου της Φάνη Πετραλιά, έχει ώς στόχο όπως λέει στην αποφυγή των μαζικών απολύσεων. Απο την άλλη όμως ανοίγει τον δρόμο στην ελαστική εργασία και φυσικά στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.
Είναι κοινωνικά άδικο και απαράδεκτο. Δεν υπάρχει καμιά προστασία των εργαζομένων και εαν υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση τότε μιλάμε για πραγματικό εργασιακό μεσαίωνα. Καμία μέριμνα για τους εργαζομένους, αλλα απεναντίας τους μετατρέπει σε ρομποτάκια της παραγωγικής διαδικασίας. Απο την οικονομική κρίση περνάμε στην κοινωνική κρίση...
Τα εργασιακά θα συζητηθούν στο ευρωκοινοβούλιο σύντομα. Τώρα είναι η στιγμή που όλα τα Ευρωπαϊκα Σοσιαλιστικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση και να αντιπροτείνουν. Δεν πρέπει να δεχθούμε την συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This