Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008
"Μήπως έχουμε χούντα;" , αυτά είναι τα λόγια μια φίλης που βρισκότανε σήμερα κοντά σε ομάδα ατόμων που κάψανε έναν κάδο σκουπιδιών στην Κοζάνη και στη συνέχεια διαλυθήκανε. Παρ' όλα αυτά αστυνομικοί τους προειδοποίησαν πως θα γίνει "επιχείρηση" και να φύγουν απο εκεί. Σε ποιούς να επιτεθούν; Στη συνέχεια και ενω τα παιδιά πράγματι πήγαν παρακάτω άνδρες της ασφάλειας κοιτούσαν περίεργα και σου έλεγαν να πας σπίτι σου !!! Γιατί να πάω σπίτι μου και να μην καθίσω στην κεντρική πλατεία της πόλης με τους φίλους μου; Ποιός είναι αυτός που θα μας πεί τι να κάνουμε; Που ζούμε;
Επίσης συλλάβανε κάποια άτομα χωρίς λόγο!!! Δεν είχαμε ούτε επίθεση στα ΜΑΤ ούτε καμιά άλλη επίθεση. Και η ίδια κοπέλα λέει "Δεν ξέρω αλλα δεν βρίσκω κάποια διαφορά στην εποχή του '70 επι χούντας με τώρα " !!!
Αυτά τα λόγια είναι τα λόγια μιας φοιτήτριας, μιας 22χρονης κοπέλας η οποία νιώθει να "πνίγεται" μέσα σε αυτή τη κατάσταση. Φανταστείτε πόσοι ακόμη άνθρωποι βρίσκονται στη δική της θέση. Πόσοι νέοι με οράματα για μια καλύτερη κοινωνία.
Πλέον έχουμε φτάσει στο να μιλάμε ξανά για την ελευθερία του λόγου, ξανά για την ελευθερία της διάδοσης ιδεών. Θα συμφωνήσω μαζί της : "Νομίζω οτι γυρνάμε πολύ πίσω".
Για όσους ισχυρίζονται οτι η νεολαία δεν σκέφτεται, αυτή όλη η κατάσταση τους διαψεύδει . Οι νέοι δηλώνουν παρών και είναι έτοιμοι να φτιάξουν το μέλλον, το μέλλον στο οποίο οι ίδιοι θα ζήσουν. Το μέλλον που τους ανήκει.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This