Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων όσων αφορά την εταιρεία στην οποία που εργάζεται η γυναίκα του. Ύστερα απο μια ομιλία του Αλογοσκούφη σχετικά με την υπόθεση που είχε έρθει και παλαιότερα στα έδρανα της βουλής, η οποία διαβεβαίωνε οτι πρόκειται για συκοφαντίες, τώρα έρχεται στο φως το τεύχος ανώνυμων εταιρειών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 18ης Οκτωβρίου 2007 (Φύλλο 12131), στο οποίο γίνεται σαφές οτι οι δημόσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών ενδιαφέρουν ζωηρά τη σύζυγο του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Στο Τροποποιημένο στις 18/10/2007, διαρκούσης της Υπουργίας του κ. Αλογοσκούφη, άρθρο 2 του καταστατικού, αναφέρονται οι εξής σκοποί της εταιρείας Αθηναϊκή Οικονομική:

1. Η διενέργεια πάσης φύσεως οικονομικών ερευνών, αναλύσεων και προβλέψεων, οικονομοτεχνικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε λοιπούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και σε φυσικά πρόσωπα.

2. Η εκπόνηση μελετών περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και η σύνταξη ή και η παρακολούθηση υλοποίησης ή η αξιολόγηση αυτών, με βάση τους ελληνικούς αναπτυξιακούς νόμους και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

[…..]

5. Η εξεύρεση στελεχών επιχειρήσεων – ιδιωτικών, δημοσίων και ΟΤΑ.

[…..]


Η αποκάλυψη αυτή καταδεικνύει πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι, ενώ ο σύζυγός της κατέχει καίρια υπουργική θέση, η κυρία Δίκα Αγαπητίδου-Αλογοσκούφη εξακολουθεί, βάσει πρόσφατης τροποποίησης του καταστατικού της εταιρείας της, να επιδιώκει τη σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών με δημόσιους φορείς, ακόμη μάλιστα και σε τομείς άμεσου ενδιαφέροντος και εποπτείας του συζύγου της, όπως τα επενδυτικά προγράμματα του Αναπτυξιακού Νόμου, τον οποίο έχει συντάξει ως γνωστόν ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας.

"Σεμνά και Ταπεινά" αυτη η κυβέρνηση προχωρά....


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη απο τους υπέρμαχους των windows. Πριν λίγες μέρες ένας φίλος μου έδειξε την σελίδα http://www.promotinglinux.com/truth/ η οποία υποτίθεται λέει την αλήθεια για τα windows και το linux, αλλα όποιος το διαβάσει νομίζει οτι στην αρχή είναι ένα κακόγουστο αστείο, μία φάρσα. Γίνεται μια επίθεση με ψευδή στοιχεία κατά του linux και δείχνει πως τα windows είναι το υπέρτατο λειτουργικό σύστημα!!!

Μα που φτάσαμε; Αντι να προσπαθούν να καλυτερεύσουν τα windows βλέποντας την ραγδαία αύξηση των χρηστών linux αρχίζουν πραγματικά να νιώθουν πως χάνουν τον έλεγχο, και αντι γι αυτό κατηγορούν ψευδός ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο πάνω απο όλα είναι ελεύθερο. Προσπαθούν δηλαδή να "υποβιβάσουν" τον "αντίπαλο" τους, αντι να βρουν τρόπο να βελτιωθούν οι ίδιοι.

Στο χωριό μου λένε μια ιστορία, "ήτανε δυο γείτονες και ήτανε και οι δύο γεωργοί και είχανε ίδια στρέμματα γης. Στον ένα απέδιδε πολλά περισσότερα απο τον άλλο αφού την πρόσεχε περισσότερο και την δούλευε καλύτερα, αλλα παρ' όλα αυτά δεν σταματούσε να προσπαθεί να βρει τρόπους να βελτιώσει την παραγωγή. Ο άλλος όλη μέρα ευχότανε να μαραθεί η παραγωγή του γείτονα του..."
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

(κάντε κλικ πάνω τους για τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008
Ψάχνοντας όλο και καλύτερα για την δήλωση στο Εθνικό Κτηματολόγιο, βλέπω πως η "δουλειά" έγινε στο πόδι. Δεν θα αναφερθώ στην σελίδα που τελικά ύστερα απο δική μας επισήμανση θα μπορούμε και με άλλους browsers (φυλλομετρητές) να κάνουμε ηλεκτρονικά την δήλωση, αλλα θα αναφερθώ στα διαδικαστικά.
Κατ' αρχήν δεν γίνεται καμία διάκριση στο πόσα τετραγωνικά έχει κάποιος. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει μια μεζονέτα 120 τμ και κάποιος που έχει 50 τμ σπίτι θα πληρώσει ακριβώς το ίδιο !!! Καμία διάκριση σε αυτό, όλοι το ίδιο πληρώνουμε. Στραβοί - κουτσοί στον Αγιο Παντελεήμωνα λοιπον.
Επίσης, εαν κάποιος έχει μερίδιο πχ 2% θα πληρώσει το ίδιο με αυτόν που έχει το 98% και το παράβολο θα είναι διπλό. Εαν οι ιδιοκτήτες είναι περισσότεροι απο δύο (3,4 κτλ) πληρώνουν όλοι. Δηλαδή μπορεί να φτάσει το παράβολο τέσσερις και πέντε φορές παραπάνω για ένα σπίτι !!!

Απο αυτά μπορεί κανεις να καταλάβει πως όλα έγιναν εν μια νυκτί, χωρίς σχέδιο και με στόχο φυσικά να μαζέψουν περισσότερα χρήματα. Γνωρίζουμε όλοι πως είναι χρήσιμο το εθνικό κτηματολόγιο, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, απο τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2008 θα πρέπει να δηλωθεί η ακίνητη περιουσία (εκτος απο τους ομογενείς που παρατείνεται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008). Η ενημέρωση ειναι ελλιπής και ήδη έχουμε 23 Ιουλίου, μας έμειναν δηλαδή δυόμισι μήνες περίπου μέχρι την τελευταία προθεσμία. Θα έπρεπε να είχαν δώσει περισσότερο χρόνο ή να κάνουν γρηγορότερα την ενημέρωση, αλλα και σε αυτό ακόμη φαίνεται πόσο ανοργάνωτα έδρασαν.

Απο ότι φαίνεται το εθνικό κτηματολόγιο γίνεται για να γίνεται ή μάλλον να φανεί οτι κάτι γίνεται και κινείται...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Σάββατο 19 Ιουλίου 2008
Ζητώ απεγνωσμένα την βοήθεια κάθε blogger και ευαισθητοποιημένου ενεργού πολίτη της χώρας αυτής.

Παράλληλα με τα όσα διαδραματίζονται στην κεντρική σκηνή, συντελούνται στις τοπικές μας κοινωνίες μικρά σε.. δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά μεγάλα σε κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο εγκλήματα κατά της εργατικής και αγροτικής τάξης, χωρίς να τα παίρνει κανείς είδηση!

Διαδώστε όπου μπορείτε τα παρακάτω. Βοηθήστε! Δεν έχω ζητήσει ξανά την βοήθεια συν-bloggers, όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν ξέρω πως αλλιώς να αντιδράσω. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. (με ελάχιστες εξαιρέσεις) απαξιώνουν –και πολλές φορές λοιδορούν- τους αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν μόνοι τους, γιατί ορισμένοι "αγωνιστές" καταθέτουν τα κομματικά διαπιστευτήριά τους στους κυβερνώντες!

Μετά το αναίμακτο ξεπούλημα της "ΡΟΔΟΠΗΣ" και το κλείσιμο του "ΖΑΧΑΡΕΩΣ", 12 μέρες πριν την εκκαθάριση του εργοστασίου της ΣΕΒΑΘ (έπεται η ΣΕΠΕΚ και μετά η… ΣΕΚΑΠ) δεν υπάρχει καμία πρόταση από την κυβέρνηση για το μέλλον αυτών των εργοστασίων και των εργαζομένων τους. Ο κ. Κοντός είχε υποσχεθεί δημόσια πάρα πολλά. Στην αρχή ότι δεν θα κλείσουν τα εργοστάσια (δεν τηρήθηκε), στη συνέχεια ότι θα γίνουν δημόσιες διαβουλεύσεις με τους εργαζόμενους για το μέλλον τους (ακόμη περιμένουν). Παράλληλα γίνεται μια προσπάθεια να ριχτεί όλο το φταίξιμο δήθεν στις διοικήσεις της ΑΤΕ Bank, η οποία όμως ως γνωστών διορίζεται από το κράτος!

Αγανακτισμένοι πια και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση (ορισμένοι δέχονται και πιέσεις να μην αντιδρούν στα σχέδια της κυβέρνησης) οι εργαζόμενοι των εργοστασίων αυτών, αναγκάστηκαν, σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2008, να κλείσουν για δεύτερη φορά το γραφείο Ξάνθης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέκου Κοντού, ελπίζοντας ότι θα ανταποκριθεί επιτέλους στην κραυγή αγωνίας τους…

Την προηγούμενη «σημαιοστόλισαν» με μαύρες σημαίες, ως ένδειξη πένθους για το θάνατο των συνεταιριστικών, την γέφυρα του ποταμού Νέστου, που είναι και το φυσικό σύνορο Μακεδονίας – Θράκης. Όπως λένε χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι: «Η ακολουθία λόγων και έργων χαρακτηρίζουν έναν πολιτικό».

Πολύ σημαντική η καταγγελία των εργαζομένων για την απουσία του προέδρου του Σωματείου της ΣΕΒΑΘ (ενώ η απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί ομόφωνα) και των Προέδρου και Αντιπρόεδρου του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, που και αυτοί εργάζονται σε συνεταιριστικά εργοστάσια… καθώς και η καταγγελία ότι απειλούνται από τον ίδιο τον υπουργό με μηνύσεις… Δείτε το video:



Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ:

Το κλείσιμο εργοστασίων στην Ξάνθη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης (βλέπετε όμιλος ΛΑΝΑΡΑ στην Ροδόπη), που όχι μόνο κλείνει τα σπίτια των απολυμένων, αλλά δημιουργεί και τεράστιο πρόβλημα σε μια σειρά άλλων επαγγελμάτων της περιοχής, όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, προμηθευτές κλπ. και κατεπέκταση σε όλο τον οικονομικό ιστό! Ήδη ξεκίνησε η εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Στο 23% η ανεργεία στην περιοχή!

Ποτέ στα χρονικά δεν θυμάμαι να υπήρχε τέτοια κατάντια στη Βόρεια Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, με αλλεπάλληλα δελτία τύπου (εδώ κι εδώ κι εδώ κι εδώ κ.α.), προσπάθησε να καταδείξει την ανικανότητα (ή το οργανωμένο σχέδιο;) της σημερινής κυβέρνησης.
Δυστυχώς όμως, πολλά Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης «λογόκριναν» και δεν δημοσίευσαν αυτές τις ανακοινώσεις για να μην ενοχληθούν οι τοπικοί άρχοντες…Μάλιστα, αρκετά από αυτά ως «γραφεία τύπου» των αρχόντων αυτών, απαντούν στις ανακοινώσεις, χωρίς καν να τις έχουν δημοσιεύσει! Απίστευτα πράγματα!

Αυτή είναι η σημερινή δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας. Εργοστάσια κλείνουν, εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, ολόκληρες κοινωνίες οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και τα τοπικά Μ.Μ.Ε., οι θεματοφύλακες δηλαδή της δημοκρατίας, σαμποτάρουν και πνίγουν τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας, για να μην «στεναχωρήσουν» τους «φίλους» τους…

Και από την άλλη, σήμερα ο Καραμανλής, ζητούσε από τους νεολαίους να αγωνιστούν και να αντισταθούν στην απαξία και την συντήρηση….

Ο απόλυτος ξεπεσμός! Βοηθήστε! Δεν πάει άλλο!


Ακολουθεί το ψήφισμα των εργαζομένων:

"Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σήμερα 18 Ιουλίου 2008 παρ' όλο τον αγώνα μας για την συνέχιση της λειτουργίας των εργοστασίων μας, αυτό πια φαντάζει αδύνατο και οδεύουμε σε εκκαθάριση και ουσιαστικό κλείσιμό τους. Δυστυχώς ακόμα και αυτό το ελάχιστο για τον τόπο μας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι θολό και αναμφίβολο.
Θυμίζουμε ότι είμαστε 7 εργάσιμες μέρες πριν την εκκαθάριση και συγκεκριμένη πρόταση για μας δεν υπάρχει.
Θυμίζουμε ότι έχετε δεσμευτεί δημόσια ουκ ολίγες φορές και τον Φεβρουάριο μέσα στη Βουλή, ότι δεν μιλάμε για κλείσιμο των εργοστασίων αυτών και ότι για τους εργαζόμενους θα γίνει το καλύτερο.
Μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις αυτές είναι στον αέρα και ο ελάχιστος χρόνος που μένει δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.
Επειδή η ακολουθί λόγων και έργων χαρακτηρίζει τον πολιτικό άνδρα (κατά αρχαιότητα), ζητάμε να μας ενημερώσετε άμεσα αν όντως υπάρχει σοβαρή και αξιόλογη πρόταση για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα δύο εργοστάσια.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, αντιλαμβανόμενος την δεινή θέση μας (οικονομική και ψυχολογική).
Σωματεία Εργαζομένων ΣΕΒΑΘ - ΣΕΠΕΚ"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τρίτη 15 Ιουλίου 2008
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

*Του Ρούλη Κοκελίδη
π. βουλευτη Ν. Κοζάνης
(δημοσιεύτηκε στο "Έθνος" την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008)


Το περιβάλλον είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της εποχής μας. Είναι πια στοιχείο της καθημερινότητας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πολλαπλασιάζονται συνεχώς σε ολόκληρο τον πλανήτη, επηρεάζουν την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα.

Το ζητούμενο είναι να γίνει συνείδηση ότι η οικολογική κρίση είναι αποτέλεσμα του οικονομικού μοντέλου που έχει επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο και ότι πλέον είναι ανάγκη μια νέα πολιτική που βασικό στόχο θα έχει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η διεθνής κοινότητα έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η καταστροφή του περιβάλλοντος. Με πρωτοπόρο τον ΟΗΕ υπήρξαν πολλές διεθνείς διασκέψεις, πρωτόκολλα, δημοσιεύσεις για την προστασία της ατμόσφαιρας, των υδάτων, της βιοποικιλότητας. Σταθμός στις δοκιμασίες αυτές είναι η συνθήκη του Κιότο, η οποία για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο δημιούργησε τις προϋποθέσεις να ενεργοποιηθεί μηχανισμός μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη το Κιότο είναι νόμος της διεθνούς Κοινότητας. Μπορεί τα μέτρα που προβλέπει το Κιότο να μην είναι ριζοσπαστικά, να μην είναι τα ενδεδειγμένα για την αντιμετώπιση του θερμοκηπίου, της κλιματικής αλλαγής, είναι όμως ένα βήμα.

Ίσως η ποιο θετική εξέλιξη από τη συνθήκη αυτή είναι ο νέος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Για πρώτη φορά σε διεθνή διαδικασία η Ε.Ε. πρωτοπόρησε, πήρε πρωτοβουλίες, ήρθε αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ και με πλατιά συμμαχία επέβαλε την άποψη της.

Το γεγονός αυτό έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι μια χειροπιαστή απόδειξη που δείχνει ότι η Ε.Ε. μπορεί να αποκτήσει ένα νέο ρόλο στα παγκόσμια προβλήματα. Χρειάζεται όμως να αποκτήσει μια νέα πολιτική δυναμική στην αναζήτηση νέων μοντέλων διακυβέρνησης των σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών ζητημάτων της διεθνούς πολιτικής.


Σε μια περίοδο που ο διεθνής πολιτικός χώρος βρίσκεται σε μια διαδικασία μετασχηματισμού, η ρήξη της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ για το περιβάλλον σηματοδοτεί μια νέα περίοδο. Στο πολυκεντρικό μοντέλο διακυβέρνησης η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει και να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων. Η συνεχής εξασθένηση της πολιτικής και οικονομικής δύναμης της Αμερικής διευκολύνει την προοπτική αυτή. Αυτό φαίνεται περίτρανα στα οικολογικά ζητήματα.

Η πρωτοβουλία της ΕΕ στο πρωτόκολλο του Κιότο και στην παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μπαλί, δείχνει να κερδίζει την χαμένη της αυτοπεποίθηση και να αναζητά ένα νέο ρόλο. Η «υπερδύναμη» έχει πλέον απομονωθεί και είναι βέβαιο ότι στη διάσκεψη του Κιότο νούμερο δύο, που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2009 στην Κοπεγχάγη, θα «υποχρεωθεί» να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Το σημερινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα όμως που κυριαρχείται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, δεν έχει τη βούληση ούτε την ικανότητα να πάρει τις κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση «μιας νέας δημοκρατικής παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Για μια ποιο ενεργητική πορεία της Ε.Ε. είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη η Αριστερά να έρθει στο προσκήνιο. Στη σημερινή κρίση του νεοφιλελευθερισμού, η οποία είναι δομική και καταστροφική για το περιβάλλον, είναι υποχρέωση της Αριστεράς να παράγει πλέον νέες ιδέες, νέο όραμα. Μόνο μια Αριστερά στην Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρο της πολιτικής της την οικολογία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά, να ξεπεράσει η σύγχρονη κοινωνία την περιβαλλοντική κρίση και να σηματοδοτήσει το εναλλακτικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.


Η Ελλάδα δυστυχώς στα θέματα περιβάλλοντος ήταν και είναι μετεξεταστέα. Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται –ιδιαίτερα μετά τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, με τις δυσοίωνες προβλέψεις για την περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, που θα είναι μακροπρόθεσμες και θα αφορούν όλες τις δραστηριότητες της ζωής μας τις επόμενες δεκαετίες- έχει όλα τα περιθώρια να προτείνει στον ΟΗΕ να οργανώσει μια από τις προσεχείς διασκέψεις για το περιβάλλον στη χώρα μας. Θα είναι μια εξέλιξη αναβάθμισης της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Αναστενάζουν οι δανειολήπτες, που πλέον είναι ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, από το βάρος των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Συνεχώς τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ αυξάνονται, το πετρέλαιο κινείται σε τρελή ανοδική πορεία, τα προϊόντα στην αγορά ολοένα και αυξάνονται αλλά οι μισθοί παραμένουν οι ίδιοι. Πως θα τα βγάλει πέρα μια μικρομεσαία οικογένεια που πνίγεται στα χρέη; Πως θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς; Με αυτές τις συντάξεις πως να μπορέσει να ζήσει ένας συνταξιούχος, που ούτε για τα φάρμακα δεν φτάνουν;Πως θα μπορέσουν οι νέοι να είναι δημιουργικοί και να ζήσουν όπως τους αξίζει με τους μισθούς πείνας; Αυτό και εαν είναι η πικρή αλήθεια. Η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο ακόμη επειδή "τσοντάρουν" στα καθημερινά έξοδα και οι γονείς. Αλλά και αυτοί μέχρι πότε θα αντέξουν όλο αυτό το βάρος και την πίεση.

Μέσα σε αυτή τη χαοτική κατάσταση οι τράπεζες, που συνεχώς έχουν ολοένα και μεγαλύτερο κέρδος, αυξάνουν τα επιτόκια τους. Όσα νοικοκυριά ήτανε χρεωμένα σε αυτές καλούνται τώρα να βρουν διέξοδο στην οικονομική κρίση, που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι λύση η τράπεζες, αλλά ούτε και οι πολιτικές της κυβέρνησης δίνουν λύσεις παρά μόνο οξύνουν το πρόβλημα και στέκονται απλοί θεατές.

Γνωρίζουμε πως κάθε επιχείρηση έχει ως σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους της. Αυτό κάνουν και οι τράπεζες. Βάζουν στόχους και προσπαθούν να τους πετύχουν και αυτό γίνεται συνήθως σε βάρος των καταναλωτών.

Η κυβέρνηση μόνο με λόγια "προσπαθεί" να συγκρατήσει τις τιμές την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός ανεβαίνει. Δεν έχει κάπου να στηριχτεί το νοικοκυριό. Οι φιλολαϊκές τάσεις της ΝΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά λόγια του αέρα. Ο πολίτης σε αυτή τη χώρα είναι μόνος του και όπως τα βγάλει πέρα.

Το σύνθημα της ΝΔ θα έπρεπε να είναι "Καλή τύχη ελληνικέ λαέ"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...

Με 8,3 εκατομμύρια φορές το πρώτο 24ωρο από την επίσημη παρουσίασή του τον Ιούνιο ο Firefox 3 μπαίνει στα ρεκορ Γκίνες. Το βασικότερο είναι να κερδίσει και άλλους χρήστες απο την στιγμή που είναι ο καλύτερος browser. Στην έκδοση 3 ειδικά με τα πρόσθετα (add-ons) γίνεται ακόμη χρησιμότερος. Η νέα έκδοση του Firefox περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενισχυμένη προστασία, βελτιώσεις στην οργάνωση των σελίδων που επισκέπτονται συχνότερα οι χρήστες, καθώς και δυνατότητα προβολής ιστοσελίδων εκτός σύνδεσης (offline).

Μπορείται να τον κατεβάσετε απο εδώ και να τον δοκιμάσετε

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This
Διαβάστε περισσότερα...