Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009


Κατάμεστο το κλειστό γήπεδο Τρικάλων για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου. Αυτό όμως που μου προκάλεσε περισσότερο την προσοχή δεν ήτανε το πλήθος κόσμου που ήρθε να ακούσει, αλλα η ένταση που είχε. Φαίνεται ξεκάθαρα οτι ο λαός δεν αντέχει άλλο αυτή τη κυβέρνηση της ΝΔ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που είναι δεσμεύσεις μόλις γίνει πρωθυπουργός. Τα άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της αγροτιάς:

1)Ενα δισ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 28 δισ. που δίνεται για τις Τράπεζες να διοχετευτεί στον αγροτικό τομέα για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων αγροτικών δανείων της περιόδου 2009-2010.

2)Αμεση ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που βαρύνονται από δάνεια, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και περίοδο χάριτος 2 ετών.

3)Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια.

4)Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων για συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών και δυναμικών οργανώσεων (συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, ενώσεις συνεταιρισμών) που, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

5)Αμεση επέκταση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, με τη διαμόρφωση ειδικών προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των αγροτών.

6)Αύξηση από 7% σε 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής.

7)Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης, από 300 ως 500 ευρώ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

8)Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί των τιμολογίων πώλησης των αγροτικών προϊόντων για τους παραγωγούς.

9)Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΚ) και επαναφορά στο καθεστώς του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

10)Επιδότηση του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές περιοχές και αύξηση της επιδότησης στις νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στους κανονισμούς 1405/06 και 1914/06.

Μίλησε για το τόσο σημαντικό ζήτημα της διαχείρησης των υδάτινων πόρων και τόνισε πως δεν θα γίνει η Θεσσαλία Σαχάρα.

Φυσικά δεν έλειπε και η νεολαία που έδινε τον παλμό σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας με συνθήματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χειροκροτήθηκε για πολύ ώρα τόσο στην είσοδο του όσο και κατα το τέλος της ομιλίας του.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This