Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009
Παρακολουθώντας σήμερα τον αγώνα ΑΡΗ - ΠΑΟΚ αναρωτήθηκα που ζούμε. Δεν είναι δυνατόν οι "φίλαθλοι" μιας ομάδας να πετουν κροτίδες,πέτρες,βεγγαλικά,μπουκάλια και οτιδήποτε άλλο αντικείμενο έχουν στα χέρια, εναντίον παικτών. Υποτίθεται πως πήγαν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν την ομάδα τους (με ωραίο τρόπο) και να δουν τον αγώνα.
Μαλλον έχουμε παρερμηνέψει την λέξη "φίλαθλος", γιατί εμφανιστηκε στην διακοπή του αγώνα το εξης μήνυμα "ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ". Μήπως έπρεπε να αντικαταστήσει την λέξη φίλαθλοι με την λέξη ανεγκέφαλοι; Ο φίλαθλος είναι αυτός που αγαπά το άθλημα, που είναι φίλος του αθλήματος και θέλει να δεί ενα ωραίο παιχνίδι. Δεν είναι αυτοί που πηγαίνουν στο γήπεδο μονο και μονο για να κάνουν φασαρίες χωρίς να τους ενδιαφέρει το παιχνίδι αλλα ίσως μονο το αποτέλεσμα. Τότε καλύτερα να καθίσουν στο σπίτι τους.
Το ζήτημα είναι όμως και πολιτικό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρθεί γενναίες αποφάσεις για να σταματήσει αυτή η κατάντια. Θα πρέπει οταν γίνονται τέτοια επεισόδια να διακόπτεται ο αγώνας, να τιμωρείται η ομαδα χρηματικά αλλα και με βαθμούς. Αν γίνονται συχνά επεισόδια απο μια ομάδα να αποκλείεται απο τα παιχνίδια στο εξωτερικό και εαν ξεπεράσουν συνολικά απο όλες τις ομάδες κάποιον συγκεκριμένο αριθμό (χαμηλό) επεισοδίων να μην παίζει η Εθνική μας κανέναν αγώνα.
Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε στο 2009 και να γίνονται αυτά τα αίσχη. Μπορούν οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν την ομάδα τους με άλλους τρόπους και όχι να επιτίθενται με αντικείμενα στους παίκτες.
Το καλύτερο θα ήτανε να σταματήσουν αυτά τα πράγματα οι ίδιοι οι φίλαθλοι.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Γράψτε με το όνομα σας. Οχι κατάχρηση την ελευθερίας του λόγου και μην κρύβεστε πίσω απο την ανωνυμία