Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 17 Μαρτίου 2009
Εν μέσω οικονομικής κρίσης οι χρήστες του internet στην Κίνα ζήτησαν απο την κυβέρνηση να αναρτήσει στο διαδίκτυο τις λεπτομέρειες, το που δηλαδή θα πάνε τα χρήματα, του πακέτου της οικονομικής στήριξης. Είναι πραγματικά ένα πολύ μεγάλο δημοκρατικό βήμα για την Κίνα που επιλέγει να δημοσιοποιήσει κρατικά στοιχεία και να προάγει την διαφάνεια στη χώρα.
Το διαδίκτυο αποτελεί ένα σύγχρονο και δυνατό εργαλείο για κάθε πολίτη και κάθε κυβέρνηση. Σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου αυτό που ζητά ο λαός είναι αξιοκρατία και διαφάνεια και κυρίως τώρα με την παγκόσμια οικονομική κρίση οπου η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη και το μέλλον φαντάζει αβέβαιο. Τα μέτρα που παίρνονται απο τις κυβερνήσεις δεν αποτελούν μοχλό ανάπτυξης αλλά παυσίπονο για λίγο.
Στην Ελλάδα η λευκή επιταγή της κυβέρνησης ήτανε ένα απο τα μεγαλύτερα δώρα που έκανε στις οικονομικά ανώτερες τάξεις, αφήνοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του λαού εκτεθειμένο στην οικονομική κρίση. Με μπαντιέρα το σύνθημα της πάταξης της διαφθοράς το 2004 ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές αλλα σήμερα όχι μόνο λόγος δεν γίνεται αλλα τα σκάνδαλα σκάνε το ένα μετά το άλλο με πρωταγωνιστή την ίδια την κυβέρνηση !!!
Σε ενα κομουνιστικό κράτος οπως είναι η Κίνα παίρνονται αποφάσεις υπερ της διαφάνειας ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχώς προσπαθεί να κουκουλώσει καταστάσεις. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση απο πλευράς κυβέρνησης να πατάξει τη διαφθορά, να προάγει την αξιοκρατία, να πει ναι στη διαφάνεια, να ενισχύσει τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, αλλα συνεχίζει να στηρίζει τα συμφέροντα των λίγων και προνομιούχων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This