Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με το ζήτημα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών νομίζω πως συμφωνουν οι περισσότεροι. Το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο πρέπει να τονισθεί οτι δεν είπε αν θα πρέπει να μειωθούν τα χρόνια εργασίας των ανδρών ή να αυξηθούν τα εργάσιμα χρόνια των γυναικών. Αν πάρουμε όμως ως βάση την σημερινή κατάσταση των συνταξιοδοτικών ταμείων λογικά θα αυξηθούν τα χρόνια εργασίας των γυναικών.
Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες πραγματικά δουλεύουν ελάχιστα χρόνια, 19-20, και βγαίνουν στην σύνταξη σε μικρή σχετικά ηλικία και έχουν ακόμη να προσφέρουν. Αυτές οι περιπτώσεις είναι απαράδεκτες. Απο την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γυναίκα είναι ταυτόχρονα νοικοκυρά και μάνα και όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχουν αυτες οι ιδιότητες. Δεν πρέπει να δούμε στενά, με μαθηματικούς λογισμούς το ζήτημα, αλλα με επίκεντρο τον άνθρωπο και την οικογένεια να βρεθεί αυτή η λύση που ναι μεν θα εξισώνει τα συνταξιοδοτικά όρια με όσα αυτό εμπεριέχει αλλα απο την άλλη να δούμε και πως θα βοηθήσουμε την εργαζόμενη μητέρα να ανταπεξέλθει.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This