Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 1 Μαΐου 2009
Απο το 1893, με πρωτοβουλία του Κεντρικού Σοσιαλιστικού Συλλόγου, γιορτάζεται η εργατική πρωτομαγιά και στη χώρα μας, για να μην ξεχνάμε τους αγώνες των εργατών της 1ης Μαϊου του 1886. Η εξέγερση του Σικάγο για οκτάωρη απασχόληση και οι νεκροί εργάτες που εναντιώθηκαν στο κεφάλαιο που τους καταπίεζε για ένα κομμάτι ψωμί δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσω "οικονομικής κρίσης" ένα ένα καταργούνται. Όλα αυτά που με κόπο και αίμα κατακτήθηκαν φαίνονται σιγά σιγά να χάνονται με πρώτο απο όλα το οχτάωρο και την πενθήμερη εργασία προς χάριν του κέρδους. Η ανεργία συνεχώς μεγαλώνει και η ψευτο-αυτορρύθμιση της αγοράς είναι το μόνο σίγουρο οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, παρα να οξύνει και άλλο το πρόβλημα. Αντί να προχωρούμε προς τα εμπρός για ένα καλύτερο αύριο αρχίζουμε να πάμε προς τα πίσω. Οι παράγοντες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο πολλοί.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να αλλάξει. Σαφώς και οι συνθήκες διαβίωσης είναι διαφορετικές, το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να παίξει έναν καινούργιο ρόλο, σύγχρονο μιας και το επιχειρηματικό τοπίο συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει και αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Σε αυτό το νέο τοπίο θα πρέπει να οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, τίποτα δεν χαρίζεται. Το κέρδος δεν μπορεί να είναι πάνω απο τους ανθρώπους.

Με αφορμή την 1η Μαϊου ας κάνουμε μια νέα δυναμική αρχή.




Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This