Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 19 Μαΐου 2009
Σήμερα ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, 90 χρόνια αλλα ακόμη οι πληγές δεν έχουν κλείσει. Η σφαγή που διέπραξε ο Μουσταφά Κεμάλ εναντίον των ελλήνων ποντίων και στη συνέχεια ο βίαιος διωγμός πρέπει να αναγνωριστεί απο όλους ωστε να μην επαναληφθούν.

Σας παραθέτω άρθρο του Ρούλη Κοκελίδη (πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης):

Γιατί επιβάλλεται η αναγνώριση της γενοκτονίας


Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιόδους της ελληνικής ιστορίας είναι τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν κατά την περίοδο άσκησης της εξουσίας από τους Νεότουρκους εθνικιστές και στη συνέχεια από τον Μουσταφά Κεμάλ κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου.

Η μικρασιατική καταστροφή σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη και ουσιαστική αλλαγή των συνόρων του ελληνισμού.

Οι Πόντιοι που κυριάρχησαν στη Μαύρη Θάλασσα σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο ήταν μαζί με τους Αρμένιους το μεγάλο εμπόδιο της νεοτουρκικής πολιτικής. Για το λόγω αυτό αποτέλεσαν τον βασικό στόχο της εθνοκάθαρσης του Μουσταφά Κεμάλ. Χιλιάδες Έλληνες του πόντου και της Μικράς Ασίας ξεριζώθηκαν, διώχτηκαν, βρήκαν το θάνατο.

Η Γενοκτονία που είχαν αποφασίσει οι Νεότουρκοι ήταν πραγματικότητα.

Η ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής για ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ήταν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη Διεθνή Κοινότητα και ιδιαίτερα από την Τουρκία.

Η Τουρκία που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ένα από τα μεγαλύτερα και συνειδητά εγκλήματα της σύγχρονης εποχής. Γιατί η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί σε διεθνές επίπεδο.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, το σύνολο του λαού μας απαιτεί την άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία γιατί κάθε αργοπορία απέναντι στην Ιστορία, αποτελεί τροχοπέδη στην καλυτέρευση σχέσεων μεταξύ των λαών μας και δεν βοηθάει στην προοπτική κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών μας.

Η ανάγκη αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου είναι υπόθεση όλων μας, είναι μια ιστορική δικαίωση του Ελληνισμού.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This