Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2009


Η πρώτη πτήση τις εταιρίας Atherns Airways Αθήνα - Κοζάνη είναι γεγονός. Επιτέλους η Κοζάνη αλλα και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία συνδέεται αεροπορικώς με την πρωτεύουσα. Αυτό σημαίνει οτι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του νομού μπορούν να κινούνται προς την Αθήνα γρηγορότερα και ασφαλέστερα μιας και το οδικό δίκτυο Κοζάνης - Λάρισας δυστυχώς είναι σε μαύρα χάλια. Ένας επικίνδυνος δρόμος, ιδιαίτερα το χειμώνα με την κακοκαιρία και τα βαριά οχήματα.

Επίσης, βοηθά τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής να έχει μια καλύτερη πρόσβαση στην Αθήνα, που θέλοντας ή οχι αποτελεί το μοναδικό κέντρο των σημαντικότερων αποφάσεων. Καταλαβαίνουμε έτσι, πως σε ενα υδροκέφαλο κράτος όπως είναι η Ελλάδα, το πόσο σημαντική είναι η εναέρια σύνδεση της επαρχίας με την πρωτεύουσα.

Η τιμές που έχει αναγγείλει είναι ιδιαίτερα καλές μπορώ να πω και ελπίζω να τις διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα. Είμαι σίγουρος πως πολλοί θα προτιμήσουν το αεροπλάνο απο οποιοδήποτε άλλο μέσο, δηλαδή τα ΚΤΕΛ ή το αυτοκίνητο αφού σιδηροδρομική γραμμή δεν υπάρχει!!! Για να πάρει κανεις το τρένο πρέπει να πάει στη Λάρισα και απο εκεί μετά Αθήνα. Αλλα αν φτασει κανείς στην Λάρισα γιατί να μην συνεχίσει μέχρι την Αθήνα μιας και το δύσβατο κομμάτι είναι Κοζάνη - Λάρισα;

Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση για τη σύνδεση του Νομού Κοζάνης με την Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Η Athens Airways δίνει μια λύση, αλλα πρέπει να δούμε τι θα γίνει τελικά με τον δρόμο Κοζάνη - Λάρισα. Δεν μπορεί το 2009 να λέγεται εθνική οδός αυτός ο δρόμος.

Η Eγνατία είδαμε οτι αποτελεί για την περιοχή ένα μεγάλο πλεονέκτημα αφού η σύνδεση με την Θεσσαλονίκη και μέχρι την Ορεστιάδα έχει γίνει εύκολα προσβάσιμη. Απο την άλλη μεριά, στην Ήπειρο αναμένουμε να τελειώσει και εκείνο το κομμάτι και να δοθεί στην κυκλοφορία που θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την περιοχή ΑΛΛΑ η σύνδεση με την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα είναι ακόμη ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να βρει το γρηγορότερο δυνατό τη λύση του απο τους αρμόδιους.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This