Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 5 Μαΐου 2009
Το θέμα Παυλίδη δεν πρέπει να το δούμε ως ένα μεμονωμένο περιστατικό κατα τη γνώμη. Το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο αλλα αν δούμε τα πέντε τελευταία χρόνια δεν υπήρξε καμιά περίοδος στην οποία η κυβέρνηση της ΝΔ να μην "πέσει" σε κάποιο σκάνδαλο. Βατοπέδι, Ζαχόπουλος, ομόλογα, Siemens, υποκλοπές, κουμπάροι - βασικός μέτοχος, απαγωγές Πακιστανών, ζαρτινιέρα, αναψυκτήριο, Νεονάκης... σίγουρα σε κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα θυμίζουν πολλά. Άρα δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό η υπόθεση Παυλίδη. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει η ίδια η κυβέρνηση, τόσο με τις πολιτικές επιλογές όσο και με τις επιλογές προσώπων.

Τι μας είπε τέλος η ψηφοφορία που έγινε. Τι μας έδειξε;
Οτι όχι μόνο δεν ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ κατα συνείδηση, αλλα καθαρά με κομματική γραμμή. Τα όσα δηλαδή έλεγε ο πρωθυπουργός δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου με "βαρυσήμαντες" δηλώσεις ήτανε λόγια του αέρα, όπως συνηθίζει εξάλλου να κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Η υπόθεση Παυλίδη μπορεί να μην "καταδικάστηκε" απο τους βουλευτές αλλα καταδικάστηκε απο τον λαό. Τέλος διαψεύσθηκαν πολλοί που θέωρησαν οτι θα έχουμε πολλά λευκά (είχαμε μονο 5 λευκά και 3 "παρών", ενώ 146 ήτανε υπερ της παραπομπής και 144 κατά, απο τα 298). Αυτό μπορεί ο καθένας να το αναλύσει όπως πιστεύει. Τελικά έγινε αυτό που περιμέναμε, το κακό είναι οτι θα πρέπει να υπομένουμε και άλλο αυτή την απούσα κυβέρνηση.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This