Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 25 Μαΐου 2009
Η ιδέα και η πρόταση για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό. Η κυβέρνηση διαρκώς την αγνοούσε μέχρι που ήρθε ο κ. Χατζηδάκης να μας πεί τί; Οτι όντως είναι καλή πρόταση και υλοποιήσιμη αλλα μέχρι εκεί !!! Δεν έχει δώσει εξηγήσεις για το πως θα μπορέσει να γίνει και γενικά το έχει αφήσει στην ασάφεια και στον αέρα, ότι δηλαδή κάνει όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ.

Αν και η χώρα μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες, η κυβέρνηση δεν τολμά να προωθήσει γενικότερα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ σε όλη την Ευρώπη αλλα και στον πλανήτη έχουν δεσμευτεί αρκετές χώρες για την χρήση τους. Εμείς που θα έπρεπε να ήμασταν οι πρώτοι στην χρήση των ΑΠΕ ερχόμαστε και πάλι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι...

Η περιοχή μας που αποτελεί και την ενεργειακή καρδιά της χώρας πλέον την αφήνουν στην τύχη της. Καμία μέριμνα, κανένα σχέδιο. Όλα αυτά τα χρόνια η περιοχή καταπονήθηκε απο τη ΔΕΗ και οι πολίτες αυτού του τόπου ζούμε με όλες τις συνέπειες των ορυχείων. Οι ΑΠΕ είναι η λύση για το περιβάλλον, αν και πρέπει τεχνολογικά να εξελιχθούν περισσότερο ωστε να καταφέρουν να παράγουν ενέργεια ισότιμη με τον λιγνίτη για παράδειγμα. Μπορούν όμως να έχουν αυτή τη στιγμή συμπληρωματικό ρόλο ωστε να βοηθήσουμε το περιβάλλον.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα φωτοβολταικα panel στις στέγες είναι ότι καλύτερο και οικολογικό για την Ελλάδα και μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική της ανάπτυξη.