Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009
Μετά την ήττα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές και τις "βαρυσήμαντες" δηλώσεις του πρωθυπουργού και άλλων στελεχών της κυβέρνησης οτι πήραν το μήνυμα βλέπουμε οτι συνεχίζουν με την ίδια τακτική. Νέοι έμμεσοι φόροι επιβάλλονται στην βενζίνη (σύμφωνα με τον τύπο 10%-20%). Τονίζω τη λέξη έμμεσοι διότι όλοι ανεξαιρέτως εισοδήματος θα πληρώσουμε τον ίδιο φόρο. Έτσι τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα πιέζονται ολοένα και περισσότερο, ενώ για τους έχοντες αυτή η αύξηση είναι μηδαμινή (και απο τη στιγμή που μειώθηκαν απο την κυβέρνηση της ΝΔ οι άμεσοι φόροι στα ψηλά εισοδήματα αυτές τις αυξήσεις δεν τις δίνουν καν σημασία αφού είναι στο κέρδος).

Το θέμα είναι τι γίνεται με οσους δεν έχουν, με την νεολαία των 700€, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Σε αυτά η κυβέρνηση είπε οτι θα συνεχίσει το έργο της. Ποιο έργο δηλαδή; Να δώσει όλο και περισσότερα χρήματα στους λίγους και κατέχοντες. Αντί να παίρνει φορολογικά μέτρα υπερ των πολλών, κάνει ακριβώς το αντίθετο. Η θέση των οικονομικά αδυνάτων συνεχώς χειροτερεύει. Ο Καραμανλής και το επιτελείο του τελικά δεν πήραν κανένα μήνυμα απο τις ευρωεκλογές μιας και συνεχίζει το άδικο φορολογικό σύστημα που υιοθέτησε απο την πρώτη κιόλας στιγμή.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This