Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Απο αύριο εφαρμόζονται τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος. Ενδιαφέρον έχει η έρευνα που διεξήγε η public issue για λογαριασμό της καθημερινής. Όπως φαίνεται απο την έρευνα το 76% συμφωνεί με το νέο νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, το 71% πιστεύει οτι το κάπνισμα βλάπτει την υγεία και γνωρίζουν οτι είναι εκτεθειμένοι συχνά ως παθητικοί καπνιστές. Άρα υπάρχει και η γνώση αλλα και η ενημέρωση στους πολίτες σχετικά με το κάπνισμα και όλα τα αρνητικά του. Παρ' όλα αυτά διαβάζοντας παρακάτω στην έρευνα βλέπουμε οτι το 57% πιστεύει οτι τα νέα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν!!! Αναρωτιέμαι, αφού πάνω απο 70% είναι υπερ των μέτρων, αφού πάνω απο 70% γνωρίζει τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους γύρω του, γιατί πιστεύουν οτι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα; Ποιος θα τα εφαρμόσει; Μα οπωσδήποτε εμείς. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας ελέγχει, σεβόμαστε τον διπλανό μας, μειώνουμε ή κόβουμε το κάπνισμα για το καλό της δικής μας υγείας.

Δεν είναι τίποτα άλλο απο μια απόφαση και να αλλάξει μια κακιά συνήθεια. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλα απο τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό συμφωνεί με τα νέα μέτρα κατά του καπνίσματος θα πρέπει να γίνει η προσπάθεια και να αλλάξουμε. Πρέπει ο καθένας μας να βάλει το δικό του λιθαράκι και να βοηθήσει.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

3 σχόλια:

ΒΙΚΥ ΣΙΑΛΒΕΡΑ είπε...

Aπο σημερα κομμένο το κάπνισμα με ΔΙΑΤΑΓΗ της Ευρώπης και του δικού μας Υπουργείου Υγείας σε δημοσιους χωρους.Δεν ξερω αν τελικα θα εφαρμοστει ο νεος νομος απο σημερα εφοσον δεν υπαρχουν ακομη προδιαγραφες(ειδικοι χωροι καπνιστων)για αυτους που δεν θελουν να το κοψουν αλλα απλα επειδη τους επιβληθει. Ειμαι καπνιστρια εδω και 8 χρονια σχεδον... γνωριζω τις βλαβερες συνεπειες του αλλα ειναι κατι που μου αρεσει και με κανει να νιωθω καλα οταν ειμαι αχγωμενη ή ειμαι σε αμηχανια η οταν διασκεδαζω.θα κανω προσπαθεια να το κοψω οταν θα το αποφασισω εγω. Θα μου πουν κάποιοι ότι οι μη καπνιστές δεν χρωστανε σε τίποτα να αναπνέουν τον καπνό μας.
Σεβαστό και αυτο!!!
Θέλουν να μας πουν ότι «νοιάζονται» για την υγεία μας οι εκαστοτε όταν δεν είναι ικανοί να ελέγξουν ότι μολυσμένο και πλαστικοποιημένο μπαίνει καθημερινά στο πιάτο μας;
Όταν η μόλυνση του πλανήτη είναι καθημερινή ρουτίνα;Ειμαστε Ευρωπη με μετρα και μεταρρυθμισεις μονο οταν μας βολευει...?????

Nikos Gistos είπε...

Δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά τα μέτρα ξεκινά για να μειώσει σημαντικά τους ενεργητικούς καπνιστές. Στόχος είναι κατ΄ αρχήν ο περιορισμός των νέων καπνιστών και στη συνέχεια η ελάττωση του παθητικού καπνίσματος των μη καπνιστών. Και τα δυο επιτυγχάνονται με τα περιοριστικά μέτρα. Ας μην ξεχνάμε ότι η καπνοβιομηχανία βασίστηκε για το marketing στην εικόνα του «επιτυχημένου – σκληρού - όμορφου» που καπνίζει, δίνοντας μυθικές διαστάσεις στο προϊόν της, Όσο αυτή η εικόνα προσβάλλεται και ο νέος αντιλαμβάνεται ότι το κάπνισμα πλέον όχι μόνο δεν θα τον βοηθήσει αλλά αντίθετα θα τον περιορίσει κοινωνικά, τόσο μειώνεται το ποσοστό των νέων καπνιστών. Οι παλιοί ενεργητικοί καπνιστές είναι ελεύθεροι στις επιλογές τους.

Δημήτρης Ζιούζιος είπε...

Το θέμα είναι οτι καταλαβαίνουν πολύ καλά οι καπνιστές τα αρνητικά που έχει το κάπνισμα και το κακό που κάνουν στους γύρω τους στους παθητικούς καπνιστές. Επίσης με έρευνες δεν σε χαλαρώνει το τσιγάρο, ισα ισα, ειναι σαν να χτυπάς το κεφάλι σου με ενα σφυρί και οταν σταματήσεις να νιώθεις "περίεργα", οπότε τι κάνεις; Συνεχίζεις να το σφυροκοπείς....
Την απόφαση να εφαρμόσουν τα νέα μέτρα πρέπει να την πάρουν οι ίδιοι οι καπνιστές και να σεβαστούν τους συμπολίτες τους, τους διπλανούς τους, που πολλές φορές ειναι και μικρά παιδιά...