Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009
Μια πολύ καλή ευκαιρία για να επισκεφθεί κανείς τα Μπουχάρια του Μικροβάλτου στο δήμο Καμβουνίων, είναι η εξόρμηση που διοργανώνουν απο κοινού ο Σ.Ε.Ο. Κοζάνης και ο σύλλογος ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής την Σάββατο 29 Αυγούστου. Είναι πραγματικά ένα απο τα ομορφότερα και πιο περίεργα γεωφυσικά φαινόμενα τα οποία πρέπει να τα επισκεφθούμε και να τα δούμε απο κοντά.

Η πρόσκληση :

Ο Σ.Ε.Ο. Κοζάνης συμμετέχοντας στις Αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής, διοργανώνουν από κοινού ορειβατική εξόρμηση στα Μπουχάρια Μικροβάλτου το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009.

Διάφοροι μύθοι προσπάθησαν να ερμηνεύσουν το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο. Στην πραγματικότητα είναι φυσικές γεωμορφές που προήλθαν από τη διάβρωση του εδάφους σε διάστημα χιλιάδων χρόνων.

Έχουν το σχήμα χωμάτινης κολώνας από άμμους, κροκάλες, μάργες και αργίλους και πιθανή συγκολλητική ύλη από οξείδια του σιδήρου και διοξείδιο του πυριτίου, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Πανεπιστημίου της Αθήνας (Τμήμα Γεωλογίας). Τη κορυφή των κολόνων αυτών καλύπτει ένας σχιστολιθικός βράχος που "'επαιξε" το ρόλο της ομπρέλλας στην εξέλιξη του σχηματισμού.

Ανέρχονται σε αριθμό περί τους είκοσι (20) και το ύψος τους ποικίλει από 3 μέχρι 6 μέτρα.

Βρίσκονται στο Μικρόβαλτο του Δήμου Καμβουνίων, 40 χλμ. νότια της Κοζάνης. Το όνομα της τοποθεσίας "Μπουχάρια" προέρχεται από το σχήμα τους, καθότι "μπουχάρι" στην τοπική διάλεκτο σημαίνει καμινάδα.

Ώρα αναχώρησης 07:30 π.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στα γραφεία του Συλλόγου στην οδό Κ. Ντιούφα 2 από τις 20:00 έως 22:00 και στα τηλέφωνα 24610 25909
6937 101632.

*Να σημειώσω ότι, στην υπέροχη σελίδα του Μικροβάλτου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα Μπουχάρια.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This