Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009
Διάβασα στο facebook την ανάρτηση που έκανε η κ. Ζέφη Δημαδάμα και την παραθέτω αυτούσια:

"Τα δημόσια αγαθά και κατά πρόεκταση η δημόσια περιουσία αποτελούν μέρος της ιδιωτικής μας περουσίας. Αν το αντιληφθούμε και αν εκπαιδευτούμε προς αυτή την κατεύθυνση (κυρίως οι νεότερες γενιές), πολλά μπορούν να αλλάξουν στην πόλη μας και στη γειτονιά μας"

Συμφωνώ απόλυτα με την παραπάνω ανάρτηση. Αυτό που γίνεται μέχρι και σήμερα είναι το ακριβώς αντίθετο. Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια περιουσία. Κατηγορούμε τους πολιτικούς, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και γενικά όποιον ασχολείται με τα κοινά για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και πως κανένας απο αυτούς δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια περιουσία. Αναρωτηθήκαμε όμως ποτέ, κάναμε ποτε την αυτοκριτική μας, εαν και εμείς ενδιαφερόμαστε;

Δυστυχώς δεν υπάρχει η παιδεία εκείνη που θα αντιστρέψει αυτή τη κατάσταση, εκείνη η παιδεία που θα μας κάνει και κυρίως θα κάνει τις νέες γενιές να αντιληφθούν οτι η δημόσια περιουσία αποτελεί μέρος της ιδιωτικής περιουσίας. Για να αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής μας πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Όταν θα το καταλάβουμε αυτό και θα το κάνουμε πράξη τότε θα δούμε πραγματικά τη δύναμη και την ομορφιά της συλλογικότητας.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This