Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009
Εύη Ελευθεριάδου
Αν. Γραμματέας ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ

Η αδιαφορία των νέων για την πολιτική ζωή, ακόμα και σε περιόδους έντονης δραστηριότητας, συνιστά μεγάλο κίνδυνο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Λύσεις όπως η ένταξη δημοσιών προσώπων στα ψηφοδέλτια γεννούν περισσότερο προβληματισμό παρά αισιοδοξία. Το πρόβλημα παραμένει και είναι ευθύνη των πολιτικών κομμάτων και των νεολαιών τους να το αντιμετωπίσουν.

Δυστυχώς σήμερα οι νέοι απαξιώνουν την πολιτικη και την ενασχόληση με τα κοινά. Νιώθουν απογοήτευση όμως όταν διαφωνείς με κάτι πασχίζεις να το αλλαξεις. Είτε μέσα είτε έξω από τα κόμματα, είτε με την ενεργό συμμετοχή σου είτε απλά με την ψήφο σου. Ακόμα και όσοι γοητεύονται από την πολιτική τείνουν να εμπιστεύονται περισσότερο τους συνομηλίκους τους από ότι τους παραδοσιακούς πολιτικούς και μπορούν ευκολότερα να συνδεθούν με απόψεις καινοτόμες για ζητήματα που τους αφορούν όπως η εκπαίδευση και η απασχόληση. Σίγουρα η ενδυνάμωση του ρολού των μαθητικών κοινοτήτων, των φοιτητικών συλλόγων και των εργατικών συνδικάτων μπορεί να καλλιεργήσει την κουλτούρα της συμμετοχής και την πιστή στην συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Εάν οι νέοι καταλάβουν ότι ο δρόμος για την βελτίωση της ζωής τους περνάει μέσα από τη συλλογική δράση και τις απόψεις, ίσως τότε αποκτήσουμε πάλι ελπίδα για το μέλλον. Εμείς είμαστε το μέλλον , εμείς οφείλουμε να βγούμε μπροστά ξεπερνώντας τα λάθη του παρελθόντος και να παλέψουμε για όσα ονειρευόμαστε. Γιατί μας αξίζει μια πιο ποιοτική παιδεία, μας αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία, μας αξίζει ένα περιβάλλον καθαρό και φιλικό. Μας αξίζει το χαμόγελο και η αισιοδοξία. Μας αξίζει και πρέπει να γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής.

Υπάρχει λοιπόν η προοδευτική αντιπρόταση στα ευχολόγια και τις κινήσεις εντυπωσιασμού. Τα πολιτικά κόμματα έχουν μπροστά τους την κρίσιμη πρόκληση της ανανέωσης, σε ιδέες και νοοτροπία, και οφείλουν να τη διαχειριστούν τολμηρά και αποφασιστικά. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα ξανακερδίσουν τους νέους ανθρώπους.

Με ειλικρίνεια, ευθύτητα, φρέσκιες προτάσεις και ουσιαστικό έργο πρέπει να δοθεί το κίνητρο και ίσως τότε φράσεις όπως <<όλοι είναι το ίδιο>> η <<δε με ενδιαφέρουν οι εκλογές>> πάψουν να ακούγονται...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This