Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Το κλίμα στον πλανήτη μας πάντα άλλαζε και συνεχίζει να αλλάζει. Παλιότερα αποκλειστικός παράγοντας γι αυτή την αλλαγή ήταν τα φυσικά αίτια, ενώ σήμερα σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ανθρώπινη δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλές απόψεις σχετικά με τον βαθμό στον οποίο η ανθρώπινη δραστηριότητα επηρεάζει την κλιματική αλλαγή, αλλα όλες συμφωνούν πως έστω και στο ελάχιστο ο άνθρωπος συμβάλλει σε αυτή.

Πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις μιλούν για την καταστροφή του πλανήτη μας και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση όλων μας, απο την άλλη υπάρχει και η άποψη κάποιων ειδικών που λένε πως δεν έχει αλλάξει δραματικά κάτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η άποψη του εργαστηριακού συνεργάτη του Αστεροσκοπείου, του μετεωρολόγου κ. Κώστα Λαγουβάρδο "Μια δυνατή βροχή που πριν από 30 χρόνια δεν θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στην Αθήνα σήμερα μπορεί εύκολα να δημιουργήσει πλημμύρα. Αυτό όμως σχετίζεται με άλλους παράγοντες, όπως η έντονη αστικοποίηση, οι ελλιπείς υποδομές, η αποψίλωση των δασών".

Φυσικά δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε και να μην δίνουμε σημασία στο περιβάλλον που ζούμε. Οι ακραίες όμως απόψεις οτι όλα διαλύονται ή οτι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για την κλιματική αλλαγή τις βρίσκω υπερβολικές. Μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και του περιβάλλοντος με ποικίλους τρόπους. Ένα απο τα πρώτα βήματα φυσικά είναι η πολιτική βούληση της κάθε χώρας και η συνεργασία μεταξύ τους. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο οποίο συμμετέχουν όλες οι χώρες σε διαφορετικό όμως βαθμό.

Στην Ελλάδα επιτέλους έγινε η πρώτη κίνηση απο πλευράς κυβέρνησης με τον διαχωρισμό του υπουργείου περιβάλλοντος απο το υπουργείο χωροταξίας και δημοσίων έργων (το παλιό δηλαδή Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.). Η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που προεκλογικά δεσμεύτηκε γι αυτο και το οποίο έκανε πράξη. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην "Πράσινη Ανάπτυξη" η οποία μπορεί να δώσει διέξοδο απο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απο τις δραστηριότητες του ανθρώπου.

Παρ' όλα αυτά μόνη της η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει τίποτα αν στο πλευρό της δεν σταθεί ο ελληνικός λαός και δεν υπάρξει συνεργασία όλων των χωρών του κόσμου προς την κατεύθυνση της πράσινης ανάπτυξης.

Το περιβάλλον αλλάζει, το κλίμα αλλάζει, αλλα είναι στο χέρι μας για μια αλλαγή προς το καλύτερο

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This