Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

*Του Στέργιου Μάντζιαρη

Φοιτητή Οικονομικού ΔΟΣΑ




Και τώρα η μόδα!


Με αφορμή τα περσινά επεισόδια η Κυβέρνηση μετά από μία προφανώς ''αλτρουιστική'' οπτική γωνία αποφάσισε ότι πρέπει να επέμβει στυλιστικά στους διαδηλωτές! Πιο συγκεκριμένα ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας πρότεινε την ποινικοποίηση χρήσης κουκούλας σε πορεία και γενικά ποινικοποίηση οποιασδήποτε αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του προσώπου των διαδηλωτών! Το πρόσχημα ήταν πως οι νομιμόφρονες πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, σε αντίθεση θα προλαμβάνονταν ιδιώνυμα αδικήματα! Ο κος Ι.Γεωργάκης (Ποινικό Δίκαιο Διδασκαλία, εκδ. Αντ.Ν.Σάκκουλα, Αθήνα-Κομοτηνή 1991) αναφέρει σχετικά:


''Είναι προφανές ότι οι διατάξεις που εξαγγέλθηκαν για την κουκούλα δεν εισάγουν ιδιώνυμο έγκλημα. Φυσικά και όχι. Η αρχική πρόθεση ήταν να ποινικοποιηθεί η χρήση κουκούλας στις διαδηλώσεις (που θα ήταν όντως ένα ιδιώνυμο έγκλημα) και δυστυχώς πολλοί αχαρακτήριστοι, αδαείς και αμόρφωτοι περί των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας πολιτικοί βρέθηκαν να υποστηρίξουν αυτή την ανόητη πρόταση''. Η πρόταση που τελικά αποφασίστηκε απο τους συντηρητικούς της τότε βουλής είναι η εξής: όσοι συλλαμβάνονται να διαπράττουν τα αδικήματα της φθοράς ξένης περιουσίας, της σωματικής ή θανατηφόρου βλάβης, της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης και καλύπτουν τα πρόσωπά τους με κουκούλες, ή άλλα αντικείμενα ή αλλοιώνουν το πρόσωπό τους θα επιβαρύνονται με επιπλέον ποινές οι οποίες θα κυμαίνονται από 2-10 χρόνια. Ω ποία λογική;!;! Οπότε αγαπητέ διαρρήκτη από δω και πέρα καλύτερα να προσέχεις τι φοράς!




Ο σκοπός εν τέλει αυτής της νομοθετικής πινελιάς είναι ξεκάθαρος. Εμμέσως πλην σαφώς αποτελεί μία διοσκουριακή αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στον μεγάλο αδερφό που τόσο ενοχλούνταν απο τις κιτς κουκούλες. Τελικά ποινικοποιήσαν έμμεσα τη διαδήλωση. Ως γνωστόν κάποιος θα προκαλέσει τους διαδηλωτές, οι διαδηλωτές θα προκαλέσουν κάποιον άλλον (έτσι για να γίνει τζέρτζελο, μη βάζετε στο νου σας άσεμνα πράγματα όπως γκεμπελιστικές πρακτικές από όργανα επιβολής και τήρησης της τάξης!) και θα ξεκινήσει μια πρόχειρη αναταραχή! Το αποτέλεσμα θα είναι κάποια σπασμένη βιτρίνα, κάποιου αθώου πολίτη , άσχετα αν έχει ξεστομίσει πρωτύτερα κάποια γαλλικά προς τους διαδηλωτές. Ύστερα οι MIB(men in blue) θα ρίξουν το πρώτο δακρυγόνο, οι διαδηλωτές (σε περίπτωση κουκούλας σχεδόν ισοβίτες, γιατί να φορούν κουκούλα ενώ καιν την κακόμοιρη την τραπεζούλα; Είναι τρεις φορές χειρότερο απο το να την κάψεις με το κούτελό σου καθαρό! Τουλάχιστον αυτό ορίζει η ποινή σου!) θα βάλουν φωτιά σε κανένα κάδο (φθορά κρατικής περιουσίας που αν πάλι φοράς κουκούλα κινδυνεύεις να φας 2-10 χρονάκια) για να διαλυθεί λίγο η ευχάριστη ατμόσφαιρα και να μην αναγκαστούν να βάλουν αυτό το κατασκεύασμα του σατανά για να μη πάθουν καμιά ζημιά στο αναπνευστικό κ.ο.κ.



Μήπως τελικά είναι όλα παιχνίδια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης; Δηλαδή λες στον καταστηματάρχη – μεροκαματιάρη – οικογενειάρχη '' μη φοβάστε κύριε. Εμείς είμαστε εδώ! Περάσαμε ένα νόμο που θα κάνει το μαγαζάκι σας άτρωτο απέναντι στους παλιοχαρακτήρες τους διαδηλωτές''! Από την άλλη δίνεις και ένα πάτημα στους απανταχού αριστερόφρονες για να ''κράζουν''!



Κοινώς τραβάς τα βλέμματα από προβλήματα μείζονος σημασίας λ.χ η δολοφονία ενός παιδιού, μια οικονομική κρίση, σε θέματα ανάξια λόγου! Στην τελική και ο ''αναρχικός'' θα κάψει και θα καίει με μια στρεβλή αίσθηση του δίκιου, και ο ''ματατζής'' θα χτυπήσει τη συνταξιούχο γιαγιάκα επειδή έχει αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά τις με το γραφικό τσεμπέρι!



Το κάθε πρόβλημα δημιουργεί προϋποθέσεις για λόγο και αντίλογο. Οι πορείες πλέον αντικατοπτρίζουν συμβολικής μορφής διαμαρτυρία. Λίγα αυτιά ιδρώνουν. Επίσης για να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα απαιτεί προτάσεις κι όχι ένα τεράστιο διαφωνώ. Οι αλληλοκατηγορίες δίνουν και παίρνουν σε κάθε μορφή διαφωνίας π.χ πολιτικός-πολιτικός, αστυνομία-διαδηλωτές, παναθηναϊκοί-ολυμπιακοί. Οι προτάσεις που ακούγονται όμως υστερούν σε ποσότητα, είναι ανύπαρκτες ποιοτικά και τείνει να χαθεί η όποια πολιτικοποίηση από τη νέα γενιά με αποτέλεσμα να γεννούνται χαώδεις καταστάσεις!



Στο δια ταύτα. Ένας ΚΟΥΚΟ(Σ)υλονόμος δε φέρνει την άνοιξη.


Και τώρα η πρόγνωση του καιρού...

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This