Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009
Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση του Ubuntu 9.10 Desktop Edition και είναι έτοιμη απο σήμερα για δωρεάν λήψη. Η καινούργια έκδοση ενσωματώνει πολλές νέες δυνατότητες τις οποίες θα λατρέψουν οι ήδη χρήστες του αλλα και τις οποίες θα ανακαλύψουν οι νέοι. Προτείνω σε όλους να δοκιμάσετε τη νέα έκδοση του Ubuntu (ακόμη και σε dual boot- δηλαδή να κρατήσετε και τα windows, οπότε με την εκκίνηση του υπολογιστή θα επιλέγετε ποιο λειτουργικό θα χρησιμοποιήσετε).

Για μια πρώτη γεύση δείτε το Δελτίο Τύπου που υπάρχει.

Γιατί να χρησιμοποιήσει κανείς Linux και γενικότερα Ανοιχτό Λογισμικό (open source); Για πολλούς λόγους. Πρώτον, διοτι είναι δωρεάν δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να το αγοράσετε. Δεύτερον, εφόσον έχετε γνώσεις προγραμματισμού μπορείτε να επέμβετε στον κώδικα ωστε να τον τροποποιήσετε (μιας και ο κώδικας είναι ελεύθερος προς όλους). Τρίτον, είναι γρηγορότερο και ασφαλέστερο απο τα windows. Και για πολλούς άλλους λόγους που θα τους καταλάβετε μόλις το χρησιμοποιήσετε. Ένα τρανταχτό παράδειγμα προγράμματος Ανοιχτού Λογισμικού είναι ο γνωστός σε όλους μας φυλλομετρητής (browser) Mozilla Firefox.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This