Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009
36 χρόνια έχουν περάσει απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το σύνθημα Ψωμί- Παιδεία - Ελευθερία είναι πάντα επίκαιρο και ακόμη περισσότερο σήμερα που το πρόβλημα της ανεργίας διαρκώς διογκώνεται, η παιδεία χρειάζεται ριζικές αλλαγές και η ελευθερία φιμώνεται με διάφορους τρόπους. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι ένα: ο αγώνας. Ένας διαρκής αγώνας για την διεκδίκηση αυτών που έχει ανάγκη ο λαός.

Πέρασαν τόσα χρόνια και τα ζητήματα που θέτει η νέα γενιά, η δική μας γενιά, είναι πολλά. Ένα απο αυτά είναι εαν για όλα αυτά που πάλεψαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου έγιναν πράξη, εαν πέτυχαν τον στόχο τους. Η απάντηση είναι πως πέτυχαν πολλά, κατάφεραν να φέρουν την δημοκρατία και να απολαμβάνουμε σήμερα την ελευθερία, κατάφεραν να ζήσουν καλύτερα απο την προηγούμενη γενιά και απο ότι φαίνεται ίσως καλύτερα και απο την επόμενη, στο θέμα της παιδείας τα προβλήματα είναι πολλά και εμφανή και εκεί υπήρξε ολιγωρία κατα τη μεταπολίτευση.

Οι αγώνες δεν παύουν ποτέ να υπάρχουν αφού ποτέ δεν παύουν να υπάρχουν τα προβλήματα. Παρ' όλα αυτά οι μορφές του αγώνα αλλάζουν μιας και αλλάζουν οι συνθήκες. Δεν πρέπει οι νέοι να εφησυχαζόμαστε αλλα να δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα για τη δική μας γενιά χωρίς να ξεχάσουμε και την επόμενη, γιατί η επόμενη γενιά είναι τα παιδιά μας !
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This