Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009



Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Αποθεραπείας "ΚΙΒΩΤΟΣ" στον Άργιλο Κοζάνης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας "Ηλιαχτίδα" με θέμα τη Δωρεά Μυελού των Οστών.

Το κλιμα πραγματικά ήταν ευχάριστο και ενημερωθήκαμε τόσο για το πόσο σημαντικό ειναι να δίνει κανείς αίμα, αλλα και για την προσφορά Μυελού των Οστών. Τα νούμερα που ακούστηκαν είναι τραγικά για την ελληνική κοινωνία, μιας και βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις δωρεάς του μυελού των οστών. Συνήθως οι έλληνες δίνουμε αίμα ή μυελό των οστών ή γινόμαστε δωρητές οργάνων μόνο όταν αυτά χρειαστούν για κάποιον δικό μας άνθρωπο. Δυστυχώς εαν δεν χτυπήσει την δική μας πόρτα το πρόβλημα δεν ενεργοποιούμαστε, δεν δίνουμε λίγα λεπτά απο το χρόνο μας για να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπό μας. Τότε όμως είναι πολυ αργά. Η ανάγκη για αίμα είναι πολύ μεγάλη και δεν υπάρχει αλλος τρόπος να το παράγουμε (αυτή τι στιγμή τουλάχιστον) εκτός της μετάγγισης.

Όσον αφορά τον Μυελό των οστών υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση γύρω απο το ζήτημα αυτό ή και άγνοια. Όποιος νομίζει οτι τον ενδιαφέρει να γίνει εθελοντής ζωής μπορεί να ενημερωθεί στους κατα τόπους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών αλλα και να παρακολουθήσει εκδηλώσεις όπως αυτή, οπου εξειδικευμένοι γιατροί μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία.

Εχθές έμαθα για το μεγάλο έργο που κάνει η ΚΙΒΩΤΟΣ και πόσο βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι εγκαταστάσεις είναι φανταστικές και νιώθει κανείς οτι μπαίνει σπίτι του. Η πολιτεία όμως δεν βοηθάει δυστυχώς αυτή τη κίνηση και πιστεύω πως θα πρέπει να δώσουν επιτέλους σημασία σε τέτοιες προσπάθειες και να βοηθήσουν πραγματικά οι αρμόδιοι και να σταματήσουν πλέον να τα κρύβουν κατω απο το χαλί, χωρίς να δίνουν καμία σημασία.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This