Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010
Όπως κάθε χρόνο τις αποκριές τα βεγγαλικά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης κυρίως για τους μικρότερους ηλικιακά. Το ζήτημα είναι πως τα βεγγαλικά δεν αποτελούν ένα αθώο παιχνίδι, αλλα έχουμε δει ή βιώσει ατυχήματα απο τη χρήση τους. Κυρίως οι ανήλικοι οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν κάθε λογής κροτίδων και βεγγαλικών (πολλές φορές βλέπουμε και αυτοσχέδιες) δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τον ίδιων ή των παρευρισκομένων.

Απο τη στιγμή που η εμπορία των βεγγαλικών είναι νόμιμη μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί πολύ εύκολα. Η αστυνομία προσπαθεί να περιορίσει όσο μπορεί το φαινόμενο και όπως είδαμε στην Αιανή Κοζάνης φέτος κατασχέθηκαν 1239 βεγγαλικά και πυροτεχνήματα και οι πωλητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Το ζήτημα μας αφορά όλους μιας και ο βαθμός επικινδυνότητας της χρήσης βεγγαλικών και κροτίδων είναι μεγάλος. Αναρωτιέμαι εαν τελικά θα πρέπει να απαγορευθεί η διακίνηση και η πώληση τους απο τη στιγμή που κάθε χρόνο ερχόμαστε αντιμέτωποι με δυσάρεστα γεγονότα και αυτό οφείλεται στη μη ορθή χρήση τους κυρίως απο ανήλικα άτομα ή θα πρέπει να υπάρχει ένα πιο αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά την καταλληλότητα τους και την πώληση μόνο σε ενήλικες...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This