Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010
Στην ομιλία του στη Βουλή εχθές ο πρωθυπουργός ανέλυσε ποια είναι η κατάσταση σήμερα λέγοντας πως στη χώρα μας ζουν και εργάζονται νόμιμα 550.000 μετανάστες. Εργάζονται, πληρώνουν τα φορολογικά και ασφαλιστικά τους βάρη, κάνουν οικογένεια, παιδιά που στέλνουν στο ελληνικό σχολείο, έχουν ριζώσει στην Ελλάδα. Έτσι τόνισε πως δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε, γιατί αυτό δημιουργεί κοινωνικές εντάσεις.

Έτσι, δημιουργείται ειδικό Τμήμα Δίωξης των διακινητών παράνομων μεταναστών, σφραγίζονται οι εξοδοι της χώρας προς την Ευρώπη, καθιστώντας έτσι τη χώρα μη ελκυστικό διαμετακομιστικό κέντρο, αλλάζει η πολιτική ασύλου και συνεργαζεται η χώρα άψογα με το Frontex.

Επίσης τόνισε οτι
Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι. (μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία εδώ).

Τα ζητήματα της μετανάστευσης και της ιθαγένειας αποτελούν μείζονα ζητήματα της σημερινής ελληνικής κοινωνία. Όπως είπε και ο Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή, η πολιτική για τη μετανάστευση, ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια μιας και οι δυνατότητες των Ευρωπαϊκών χωρών (όπως και η Ελλάδα) για υποδοχή και ενσωμάτωση τόσο μεγάλων σε αριθμό ανθρώπινων ροών, είναι πεπερασμένες. Οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι αντικείμενο εκμετάλευσης και αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε. Ελπίζω μέσα απο την συζήτηση να προκύψουν και αυτές οι πολιτικές με τις οποίες θα μπορέσουμε να δώσουμε λύση ή να περιορίσουμε το μεταναστευτικό πρόβλημα και επιτέλους να δοθεί οριστική λύση για τα τους νόμιμους μετανάστες που ζούν και εργάζονται στη χώρα μας. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα σε ένα αυστηρό πλαίσιο.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This