Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010
Διάβασα το άρθρο του Χρήστου Παπαδόπουλου για το βαθύ ΠΑΣΟΚ και παραθέτω την τελευταία παράγραφο του άρθρου του. (ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)


επικοινωνιακή πίεση περί βαθύ ΠΑΣΟΚ έχει ένα και μοναδικό στόχο. Να τεθεί αυτό και ο Πρωθυπουργός σε επιτήρηση. Η κρίση και η οικονομική χρεοκοπία να φορτωθεί στις πλάτες και πάλι των απλών πολιτών και όχι σ’ αυτούς που την προκάλεσαν και βγήκαν κερδισμένοι. Εξυφαίνεται μια συστηματική αμφισβήτηση και επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων. Επιχειρείται να τεθούν τα πάντα, για ότι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και αποδοχές, σε μηδενική βάση. Όλοι τους έχουν βαλθεί να δείχνουν την κορυφή του παγόβουνου, αποσιωπώντας σκοπίμως να εμφανίζουν την βάση πάνω στην οποία στηρίζεται. Τα έχουν βάλει και φωνασκούν ενάντια στο εποικοδόμημα και αφήνουν άθικτη την βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί όλη αυτή η πλασματική εικόνα. Προκρίνουν ως προσφορότερες λύσεις, αυτές που υποδεικνύονται από τα μεγάλα οικονομικά κέντρα (Διεθνή τράπεζα, Ευρωπαϊκή τράπεζα, Βρυξέλες κ.α.). Υποστηρίζουν λύσεις που υιοθετούνται, απ’ αυτούς που προκάλεσαν την νέα παγκόσμια οικονομική κρίση. Δηλαδή λύσεις που αφήνουν αλώβητο το σύστημα που οδήγησε την παγκόσμια οικονομία στην σημερινή κατάσταση. Είναι πολύ απλά οι λύσεις που επινόησαν οι ίδιοι για την έξοδο από την κρίση. Τέτοιες λύσεις είναι προφανές ότι προκαλούν λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. Όσοι λοιπόν στηρίζουν τέτοιες λύσεις, τυγχάνουν της αποδοχής του συστήματος και προβάλλονται κατά κόρο προκειμένου να πείσουν την κοινή γνώμη. Τέτοιους υποστηρικτές μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην φιλελεύθερη παράταξη, αλλά και γιατί όχι και στην δημοκρατική. Είναι αυτοί που η πολιτική τους ανάδειξη στηρίχθηκε στο αέναο φλερτ με τους δεξιούς «ευπατρίδες», είναι αυτοί που είχαν πρόσβαση στα «συρτάρια» των υπουργών της Ν.Δ… Είναι αυτοί που όσα χρόνια θήτευαν σε υψηλόβαθμούς θεσμούς, έβρισκαν τα τηλεοπτικά παράθυρα κλειστά, ενώ όταν αποφάσισαν να υπηρετήσουν το σύστημα όχι μόνο τα βρήκαν ανοιχτά, αλλά είδαν και τις πόρτες να ανοίγονται διάπλατα ως αναγνώριση των «υπηρεσιών» τους. Είναι αυτοί που θα έχουν το πρόκριμα να υπηρετήσουν σε μια κυβέρνηση «εθνικής ενότητας», όπως ιδιαιτέρως συντονισμένα επιχειρούν να μας πείσουν τον τελευταίο καιρό ορισμένοι κύκλοι, ότι είναι επιβεβλημένη."


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This