Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Έτυχε με φίλους να συζητήσουμε για τα διάφορα φάρμακα που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια και που πολλές φορές τα παίρνουμε χωρίς να διαβάσουμε καν τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία. Έτσι φτάσαμε και στο πολυσυζητημένο και γνωστό σε όλους μας Mesulid. Έκανα και μια μικρή έρευνα για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και σας παραθέτω μερικά απο αυτά :

Σύμφωνα λοιπον με όλα αυτά τα δημοσιεύματα η συχνή κατανάλωση του συγκεκριμένου φαρμάκου σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αλλα και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), δημιουργεί πρόβλημα στο ήπαρ (συκώτι). Ήδη σε πολλές χώρες το mesulid έχει απαγορευθεί όπως στην Ισπανία, Τουρκία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Σρι Λάνκα, Ινδία και σε κάποιες άλλες χώρες δεν κυκλοφόρησε καν όπως στις ΗΠΑ, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο !!! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.mlaw.ie (δικηγορικό γραφείο στην Ιρλανδία) έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών απο τη χρήση του όπως: 83 στο Βέλγιο, 225 στην Ιταλία και 33 στην Ελβετία. Απο την ίδια πηγή αναφέρεται πως στην Ινδία έγινε μήνυση σε βαθμό κακουργήματος στην φαρμακευτική εταιρία επειδή δεν ενημέρωνε για τις ανεπιθύμητες ενέργειες στα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Απο τη στιγμή που κυκλοφορεί στην Ελλάδα το συγκεκριμένο φάρμακο και ο ΕΟΦ δεν το απαγόρευσε όπως έγινε σε άλλες χώρες αλλα απλά συστήνει να μην λαμβάνεται το φάρμακο πάνω από 15 ημέρες και περιορισμό της συνολικής χρήσης του, καθώς υπάρχει κίνδυνος ηπατικών προβλημάτων, θα πρέπει να προσέχουμε εμείς οι ίδιοι και σε συνεννόηση με τον γιατρό μας να παίρνουμε το mesulid εφόσον είναι αναγκαίο.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Rightman είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο!