Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Με έκπληξη άκουσα εχθές σε κάποιο κανάλι, τον δήμαρχο Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, να λέει πως αν δεν έχει χρήματα το κράτος να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στο σχέδιο Καλλικράτης.
Πρώτα απο όλα ας μας πει ο δήμαρχος γιατί κόστισε σχεδόν 1.000.000€ το site του δήμου, το οποίο αποτελεί οικονομικό σκάνδαλο και δεν το ξεχνάμε, καθώς και την τσιμεντοποίηση της Αθήνας ενώ δεσμεύτηκε προεκλογικά για περισσότερο πράσινο. Το μόνο που τον απασχολεί είναι αν θα πάρει ο δήμος περισσότερα χρήματα ή είναι μια πρόφαση για να μην προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση;

Ο Καλλικράτης αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές στη χώρα. Πέρα απο τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσει το κράτος, υπάρχουν και πολλά διοικητικά πλεονεκτήματα. Ακόμη δεν έχουμε στα χέρια μας την τελική πρόταση, οπότε σε αυτό που πρέπει να πιέσουμε είναι να δοθούν όσο το δυνατό περισσότερες αρμοδιότητες στην Περιφέρεια και στους δήμους ωστε να μπορέσουμε επιτέλους να μιλήσουμε για αποκέντρωση.

Φυσικό είναι οι μέχρι τώρα τοπικοί "άρχοντες" να μην θέλουν να γίνει μια τέτοια αλλαγή, μιας και αυτό σημαίνει πολυ δουλειά απο τους ίδους, διαφορετικοί ρυθμοί και αλλαγή νοοτροπίας. Η ανάγκη όμως αυτού του σχεδίου είναι επιτακτική και πρέπει το συντομότερο να γίνει πράξη.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This