Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 21 Απριλίου 2010
Σαν σήμερα πριν 43 χρόνια, το στρατιωτικό πραξικόπημα με επικεφαλής τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό και τους συνταγματάρχες Γεώργιο Παπαδόπουλο και Νικόλαο Μακαρέζο, κατέλυσε την δημοκρατία και επέβαλε την δικτατορία.

Μια δικτατορία η οποία διήρκησε 7 χρόνια και η οποία σημαδεύτηκε απο βασανισμούς, δολοφονίες και εξορίες δημοκρατικών πολιτών. Όποιος δεν υπάκουε στο "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" της Χούντας ήταν εχθρός του έθνους, έτσι η ποινικοποίηση των απόψεων αποτελούσε κύριο στοιχείο της. 

Αυτά που θεωρούμε σήμερα αυτονόητα, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία, τότε αποτελούσαν απαγορευτικές λέξεις. Μέχρι και τραγούδια απαγόρευσαν, όπως απαγορευόταν και η συγκέντρωση άνω των τριών ατόμων! Η Χούντα της 21ης Απριλίου, κατέρρευσε και η αυλαία έπεσε με την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε όλα όσα έγιναν τότε και να τιμούμε οσους αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και την Δημοκρατία και να συνεχίζουμε και εμείς να μαχόμαστε για αυτά.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This