Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Πέμπτη 29 Απριλίου 2010
Τελικά 5 είναι οι προτεινόμενοι δήμοι στο Ν. Κοζάνης:  
1. Δήμος Κοζάνης με έδρα τη Κοζάνη αποτελούμενος από τους δήμους α.Κοζάνης β. Αιανής γ. Ελιμείας δ. Δημητρίου Υψηλάντη ε. Ελλησπόντου, οι οποίοι καταργούνται. 
2. Δήμος Βοϊου με έδρα τη Νεάπολη αποτελούμενος από τους δήμους α. Σιάτιστας β. Νεάπολης γ. Τσοτυλίου και τη κοινότητα Πεντάλοφου, οι οποίοι καταργούνται.
3. Δήμος Εορδαίας με έδρα τη Πτολεμαΐδα αποτελούμενος από τους δήμους α. Πτολεμαΐδας β. Βέρμιου γ . Μουρικίου δ . Αγίας Παρασκευής και τη κοινότητα Βλάστης, οι οποίοι καταργούνται.
4. Δήμος Σερβίων με έδρα τα Σέρβια αποτελούμενος από τους δήμους α. Σερβίων β.Καμβουνίων και τη κοινότητα Λιβαδερού, οι οποίοι καταργούνται.
Β. Στο δήμο Βελβεντού δεν επέρχεται καμία μεταβολή.

Αν και περιμέναμε 4 δήμους, δηλαδη τον δήμο Βελβεντού να συνενώνεται με τον δήμο Σερβίων, τελικά η επιμονή της κοινωνίας του Βελβεντού κατάφερε να πετύχει αυτό που πραγματικά ήθελε. Όλοι στο νομό Κοζάνης γνωρίζουμε για την περιοχή του Βελβεντού και πιστεύω πως μέσα απο δουλειά (όπως άλλωστε το συνηθίζουν) θα μπορέσουν να συνεχίσουν σαν αυτόνομος δήμος όπως έγινε με τον Καποδίστρια. Παρ' ολα αυτά η θέση μου είναι πως εαν οριστικοποιηθεί να μείνει ο δήμος Βελβεντού αυτόνομος, θα ήταν κοινό καλό να συνεργαστεί με τον δήμο Σερβίων.
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή με τους Νομούς Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας με έδρα την Κοζάνη. Κάθε νομός αποτελεί και περιφερειακό διαμέρισμα και κάθε πρωτεύουσα νομού είναι έδρα του αντίστοιχου περιφερειακού διαμερίσματος.
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το χωροταξικό σχέδιο του Καλλικράτη που προτείνεται, παρακάτω :

 *Να τονίσω οτι το σχέδιο είναι προς διαβούλευση για 20 μέρες και μπορούν να επέλθουν αλλαγές.Καλλικράτης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This