Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Τετάρτη 14 Απριλίου 2010
 
Αυτή η ιστοσελίδα http://www.illegalsigns.gov.gr δημιουργήθηκε ώστε να καταγγελθούν οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στο κέντρο της Αθήνας, τις λεωφόρους Κηφισίας και Μεσογείων καθώς και για όλο το μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής. Όπως μας ενημερώνουν οι διαχειριστές της σταδιακά θα προστίθενται και νέες περιοχές. Είναι γνωστό σε όλους, πως πολλά τροχαία ατυχήματα προκαλούνται λόγο τον παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται σε σημεία του οδικού δικτύου που δεν θα έπρεπε,με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα !! Απο την άλλη μεριά οι διαφημιστικές εταιρίες πριν μερικούς μήνες, βγάλανε την παρακάτω διαφήμιση, στην οποία ισχυρίζονται πως η κατάργηση της υπαίθριας διαφήμισης θα αφήσει 20.000 ανέργους!!!
Δεν πιστεύω πως πρέπει να καταργηθεί η υπαίθρια διαφήμιση αλλα θα πρέπει να υπάρχει ένας μηχανισμός ελέγχου των παράνομων  διαφημιστικών πινακίδων και σε περίπτωση που μπορέσει να αποδειχθεί ο ιδιοκτήτης αυτών των πινακίδων να υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις. Δεν μπορούν κάποιοι ασυνείδητοι να κερδίζουν χρήματα εις βάρος ανθρωπίνων ζωών!
Διαβάστε παρακάτω την ταυτότητα  του www.illegalsigns.gov.gr :

Έχουμε την βούληση να προστατέψουμε το αναφαίρετο δικαίωμα σου να απολαμβάνεις τον δημόσιο χώρο και να κυκλοφορείς σε αυτόν με ασφάλεια. Η διαδικτυακή σελίδα «χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες» (illegalsigns.gov.gr) δημιουργήθηκε κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού και αποτελεί μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια. Μέσα από αυτή την σελίδα μπορείς με την συμμετοχή σου να συμβάλλεις αποφασιστικά στην αποξήλωση των επικίνδυνων παράνομων διαφημιστικών πινακίδων. 
Τρόποι επισήμανσης  
Η συμμετοχή σου είναι χρήσιμη και σημαντική. Πάρε μέρος, φωτογραφίζοντας μια διαφημιστική πινακίδα που θεωρείς παράνομη. Ο τρόπος για να μας την στείλεις είναι απλός. Γράψε στην φόρμα καταγγελίας την διεύθυνση που την έχεις εντοπίσει και τον αριθμό. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις τον αριθμό μπορείς να μετακινήσεις την μικρή πινακίδα που θα εμφανιστεί στον χάρτη στο σημείο που την έχεις εντοπίσει και να μας περιγράψεις στο χώρο των σχολίων κάποιο κοντινό σημείο ενδιαφέροντος. Στην συνέχεια στείλε μας την φωτογραφία που έχεις τραβήξει και γράψε το email σου και, εφόσον θέλεις, το ονοματεπώνυμο σου και πάτα αποστολή. Η καταγγελία σου θα καταχωρηθεί και εφόσον πιστοποιηθεί ότι είναι παράνομη θα εμφανιστεί στον χάρτη.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This