Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Βιβλιο επισκεπτων

Ο καιρός

SOCIAL NETWORK

Αναγνώστες

Blog Archive

Καλώς ήρθατε στο προσωπικό μου blog

Αυτό το blog δημιουργήθηκε τόσο για να εκφράσω τις απόψεις μου σε διάφορα θέματα όσο και να γίνει ένας διάλογος πάνω σε αυτές απο όλους εσάς.
Σάββατο 26 Ιουνίου 2010
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη κατά των ναρκωτικών ουσιών. Δυστυχώς τα ναρκωτικά αποτελούν μάστιγα για την κοινωνίας μας και κυρίως για τους νέους που πολύ ευκολότερα "καταφεύγουν" σε αυτά. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον μία φορά και το παγκόσμιο παράνομο εμπόριο ναρκωτικών έφτασε τα 321.000.000 δολλάρια.


Οι συνάνθρωποι μας που πέφτουν στα ναρκωτικά χρειάζονται την ανάγκη όχι μονο των ειδικών αλλα και ολόκληρης της κοινωνίας η οποία πρέπει να συμπαρασταθεί σε όποιον χρήστη ναρκωτικών ουσιών προσπαθεί να απεξαρτητοποιηθεί. Είναι ευθύνη όλων μας !!

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών από το Κέντρο Πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες N. Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Η 26η Ιουνίου παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, θεσμοθετήθηκε από την γενική συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1987, έχοντας ως σκοπό την ενίσχυση του αγώνα κατά των ναρκωτικών σε διεθνή επίπεδο. Συνήθως τη μέρα αυτή η συζήτηση στρέφεται κυρίως γύρω από το φαινόμενο της χρήσης ουσιών, τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει, τα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Αυτή η ημέρα όμως θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευκαιρία για όλους μας να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να δράσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο ενάντια στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.


Στόχος της παγκόσμιας ημέρας είναι παράλληλα να τονιστεί η σημασία που έχει η πρόληψη ως ένα μακροπρόθεσμο έργο που παρεμβαίνει σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων (το άτομο, την οικογένεια, το σχολείο, την κοινωνία), παράγοντες που μπορούν να λειτουργήσουν προστατευτικά απέναντι στη χρήση.

Το Κέντρο Πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες νομού Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ σχεδιάζει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης που δεν εστιάζονται πλέον στην ίδια τη χρήση και στους κινδύνους από αυτή, αντίθετα επικεντρώνονται περισσότερο στις αιτίες του προβλήματος της χρήσης ουσιών, επιδιώκοντας την προαγωγή της γενικότερης ψυχοκοινωνικής υγείας των νέων. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας αμιγούς εκπαιδευτικής διαδικασίας βασισμένης σε σύγχρονες μεθόδους ενεργητικής μάθησης.


Για το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης, για όλους όσους συνεργάζονται καθημερινά μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης, καθώς και για τους τοπικούς φορείς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το Κέντρο, και οι 365 μέρες του χρόνου είναι αφιερωμένες στην πρόληψη των εξαρτήσεων. Η πρόληψη των εξαρτήσεων είναι μια εξελικτική, δυναμική, εκπαιδευτική διαδικασία. Στοχεύει στην προαγωγή της ψυχικής και συναισθηματικής υγείας, στην ανάπτυξη ώριμης και αυτόνομης προσωπικότητας των νέων για μια ζωή χωρίς ουσίες, χωρίς υποκατάστατα, μια ζωή με νόημα.


Η πρόληψη μας αφορά όλους και μας χρειάζεται όλους.
Για το Κέντρο Πρόληψης δεν είναι απλώς ένα σύνθημα, γιατί σήμερα, 11 χρόνια μετά, γνωρίζουμε καλά ότι καθένας από εμάς μπορεί να δεχτεί στήριξη συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα πρόληψης, γιατί σήμερα, 11 χρόνια μετά, γνωρίζουμε καλά ότι η ακόμα καλύτερη δικτύωση δεν παύει να αποτελεί για εμάς διαρκή στόχο.


Και για να τον επιτύχουμε χρειαζόμαστε τη βοήθεια ΌΛΩΝ.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This